DIY

Ik naaide een Hoodie, met een Marie Cadie twist én een mini-tutorial.

Of ik niet mee wilde om een hoodie te gaan naaien? Ofcourse! Altijd blij om wat naaitijd te ‘kopen’, want met een nieuwe job én een baby –Hoe lang mag je nog van een baby spreken?– moet ik toch wel een beetje aan naaitijd inboeten.

Ik twijfelde niet lang, was die dag nog vrij en ik schreef me samen met buurvrouw Kim in voor een naaiworkshop bij Saskia, ook gekend als Made-by-me Saskia.

Op haar Facebook pagina stonden een aantal voorbeelden van de hoodie, maar nu kwam het er op aan om zelf een mooie stof of combinatie van stoffen te vinden. Ik viel direct op een prachtig sweaterstofje van bij Madeline de stoffenmadam. Een grijze sweaterstof met donkerblauwe bloemen op én een effen donkerblauwe tricot om ermee te combineren.

Tot ik op een dag bij stoffen Pauli binnenliep en een superzacht en mooi ‘faux fur’ stofje zag. Ik liet het liggen … maar keerde een week later terug om er toch een meter van mee te nemen én een blauwe sweaterstof die ermee matchte. De ‘faux fur’ wilde ik als voering van de kap gebruiken én als een extra accent op de mouw. En zo werd mijn Marie Cadie versie van de Made-by-Me Saskia Hoodie geboren.

mariecadie-madebymesaskia-hoodie-4Ik maakte zakken in de zijnaad. Het oorspronkelijke patroon schreef zakken voor die iets zichtbaarder waren dat dit. Ik twijfelde nog even om daar ook nog iets met het bontje te doen … maar we besloten dan dat ‘trop’ teveel zou zijn. Ik ben heel blij met de simpele zakken die ik er aan toevoegde.

mariecadie-madebymesaskia-hoodie-2
Onze Jack Russel Wiske die ook mee op de foto wil! :D De mouwen werkte ik ook iets anders af. Geen mouwboord in de ‘faux fur’, maar wel omgekeerd omgestikte mouwen. Dat kon gemakkelijk, aangezien de mouwen van het patroon best lang waren.

mariecadie-madebymesaskia-hoodie-1mariecadie-madebymesaskia-hoodie-3Het was al een maand geleden dat ik naar de workshop ging, maar ik moest mijn kap nog met de hand toenaaien. Enne … ik vond maar geen tijd om dat te doen, tot deze week.  Ik ben echt heel blij met mijn Hoodie van bij Saskia. Neem trouwens zeker eens een tijdje om haar Facebookpagina welke workshops ze allemaal geeft. Het is een topmadam, deze Made By Me Saskia. Ik kwam natuurlijk weer af met kleine aanpassingskes aan het patroon, die ze met veel enthousiasme mee hielp verwezenlijken. Ik was bovendien best moe, toen we de workshop volgden, en zo stikken op automatische piloot, dat gaat niet. Bij mij alleszins niet. Dus dankbaar dat zij zo af en toe de rol van mijn ‘brains’ wilde overnemen.

Oh ja, ik beloofde ook nog een mini-tutorial om die pelskes tussen je mouwen te stikken. Er bovenop stikken leek ons allebei geen goed alternatief, er moest dus iets aan het patroondeel van de mouw aangepast worden.

TUTORIAL

 1. Bepaal hoe breed je het tussenstuk, in dit geval de ‘faux-fur’ wil hebben én tel daar 2 cm bij. Die twee centimes is dan de naadwaarde: 1 cm bovenaan en 1 cm onderaan.
 2. Je bepaalt op de mouw of het mouwpatroon zelf, waar je het tussenstuk precies wil hebben. TIP: hang de mouw of het patroondeel van de mouw eens over je arm. Zo zie je al beter waar die zal terechtkomen en of het al dan niet te hoog of te laag komt.
 3. Haal nu maar je schaar erbij! Want we gaan het tussenstuk van de ‘faux-fur’ dat je tussen je mouw wil zetten uit de eigenlijke mouw (of het patroondeel van de mouw) halen. Het stuk dat je wegknipt is 2 cm minder breed dan dat je faux-fur tussenstuk is. Want zowel aan het bovenstuk als het onderstuk van de mouw heb je ook weer 1 cm naadwaarde nodig. Hopelijk is dit een beetje duidelijk?!
 4. Als je met ‘faux-fur’ werkt, knip je best de haartjes van de naadwaarde af, zodat het wat gemakkelijker stikt. TIP: ik tekende 1 cm af op de punt van mijn schaar. Zo wist ik meteen hoever ik mijn schaar in de haartjes kon steken om bij te knippen. Zie je?mariecadie-madebymesaskia-hoodie-5
 5. Nog een tip als je bont knipt: hou je schaar dicht tegen de achterkant, zo knip je zo weinig mogelijk haartjes kapot.
 6. Dan spelt je de bont aan het bovenmouwstuk en stikt vast op 1 cm. Hetzelfde doe je met het onderstuk.
 7. En tadaaaa … je mouw mét je stukje ‘faux-fur’ is klaar! Dat kan je nu verwerken als een ‘gewoon’ mouw patroondeel.
 8. Succes ermee.mariecadie-madebymesaskia-hoodie-tutorial

Wat vinden jullie er van? Draagbaar zo?

Liefs,
Katrien

6 Comments

 1. Kim

  december 20, 2016 at 12:37 pm

  De hoodie is supermooi geworden… :-)

  1. Katrien (Marie Cadie)

   december 20, 2016 at 12:38 pm

   Dank je wel :))) jij zag de making Off hè van stof tot hoodie :D

 2. Eva

  december 20, 2016 at 9:34 pm

  Geweldig mooi ! En ook fun 🤣

 3. petra

  december 27, 2016 at 11:19 pm

  Wow seg, super dat je dat gewoon zelf kan maken! Hij ziet er heel tof uit, good job! x

  1. Katrien (Marie Cadie)

   februari 2, 2017 at 11:25 pm

   Thanks a lot! :)) wel met de hulp van de lesgeefster ;)

Leave a Reply