DIY

Ik naaide een Liladress voor ons kleinste meisje.

De Lila dress! Toen ik het patroon voor het eerst op het internet zag verschijnen was ik instant verliefd. Compagnie M. bracht een nieuw patroon op de markt in samenwerking met Lily en Woody. Zoals we gewoon zijn van Marte heeft ook dit patroontje vele opties. Er kan zelfs een jumpsuit gemaakt worden van het kleedje.

Maar ik heb me aan het kleedje gehouden. Het enige gewaagde was het bovenstukje met lintjes en valse overslag. Ondanks de fantastische uitleg moest ik toch een paar keer tornen en goed nadenken om het in elkaar te steken en vraag me nog steeds af of het helemaal goed in elkaar steekt. In elk geval, het past mooi!

Ik moest niet lang nadenken welk stofje ik hiervoor zou gebruiken. Ik kocht niet zo lang geleden twee panelen van Happy Nature 2, de vorige collectie van Bambiblauw. Zij hadden wat problemen gehad bij het maken van de stof. Bij één van de eerste leveringen waren de panelen namelijk kleiner dan ze voorzien hadden, maar laat dat nu net een voordeel voor mij geweest zijn.

Mijn oudste dochter vindt het namelijk fantastisch om hetzelfde te dragen als haar kleine babyzusje. Al is dat met het leeftijdsverschil niet evident om te vinden in de winkel. Onze oudste is bijna 5 jaar en de kleinste is net 5 maanden geworden. Dus ik aan het naaien.

Voor de kleinste is dus het Lila kleedje klaar, voor de oudste bestelde ik het patroon van de Cocoon dress van Groovy baby and mama. Dat moet nog wel geknipt worden, dus daar zal ik dringend aan beginnen, alvorens de Lila Dress te klein is voor ons jongste prutske.

Ik hoor het u al denken … wanneer krijgen we dat kleedje nu te zien? Wel … nu!

MarieCadie_liladress_4

Isn’t it cute? Ben er nog steeds helemaal verliefd op! En er zullen zeker nog meerdere Lila dresses komen. Wat ze is er ook zo stinkin’ cute in.

 

MarieCadie_liladress_6

Poseren gelijk een echte Diva! MarieCadie_liladress_1MarieCadie_liladress_5MarieCadie_liladress_7

Wat vinden jullie van haar kleedje? Ik ga nog snel aan de naai voor de oudste een bijpassende outfit in elkaar te steken.

En verder geniet ik nog een laatste weekje van mijn kleine meisje, en ook de grootste én de papa, alvorens ik weer deelneem aan de ratrace van het gewone leven en mijn collega’s ga versterken.

Liefs,
Katrien

stof: Koala Tricot Happy Nature 2 – Bambiblauw
patroon: Lila dress & Jumpsuit

Compagnie-M_banner_468x60

15 Comments

 1. Gerda De Backer

  februari 22, 2016 at 3:50 pm

  Heel lief hoor, zowel het jurkje als het meisje :-) Naaien is superplezant hé ! Ik ben al een paar jaar verslingerd ondertussen. Geniet nog van je laatste week.

  1. Katrien

   februari 22, 2016 at 4:12 pm

   Dank je wel Gerda! :)
   Naaien is inderdaad superplezant … alleen ontbreekt de tijd soms. Al ben ik absoluut van plan om daar toch tijd voor in te plannen. Zodat alles en iedereen plaats krijgt in de agenda. ;)

 2. Victorine

  februari 22, 2016 at 5:50 pm

  Mo seg, straks wil ik nog een klein meisje :). Maar dan alleen om schattige ieniemienie kleedjes voor te naaien, voor de gebroken nachten zou ik passen deze keer. Geniet nog maar met volle teugen van je laatste week thuis en deze unieke periode in je leven!

  1. Katrien

   februari 22, 2016 at 5:59 pm

   Hihi! Om op te vreten he! Ik geniet nog met volle teugen. Gelukkig waren onze gebroken nachten beperkt tot de eerste twee maanden. I’m a very lucky mummy!

 3. Rineke

  februari 23, 2016 at 10:24 am

  Super mooi! Ik mocht het patroontje testen, en zie nu in alle stofjes ‘Lila’s’ :-) Mooie blog ook, ik ga je volgen!

 4. Katrien

  februari 23, 2016 at 2:58 pm

  Hey Rineke, dank je wel.
  Super dat je het patroontje mocht testen … zo leuk om die primeur te krijgen! :-)
  Dank je wel voor het lieve compliment. En wees welkom!!

 5. liesellove

  februari 25, 2016 at 11:31 am

  awel, ik vind dat de schoonste lila die ik ik al zag passeren in die versie! prachtig!

  1. Katrien

   februari 25, 2016 at 1:57 pm

   Oh maar echt! Zo lief :) uw lila’s zijn thans ook heel mooi. Ik heb hier nog een zwart witte op mijn to do lijstje staan. ;)

 6. Patricia vanuytrecht

  februari 25, 2016 at 3:54 pm

  Je hebt het mooiste kinderen kleedje gemaakt.

 7. majella

  maart 5, 2016 at 10:25 pm

  Prachtig. Ik kom via ,instagram – zonen 09, op jouw blog!
  Wat mooi… schitterend kleedje!

  1. Katrien (Marie Cadie)

   maart 6, 2016 at 9:41 am

   Welkom! :) en dank je wel voor de lieve comment.

 8. Katrien (Marie Cadie)

  maart 12, 2016 at 11:28 am

  Merci! Versie voor de zus moet enkel nog omgezoomd worden, dus ik ben blij. En die eerste weken vielen beter mee dan gedacht! Merci :)

Leave a Reply