DIY

Pin it & make it #1 – Een rood DIY babycadeautje

Kent u Pinterest? If so, dan weet je ook dat het verslavend is, héél verslavend. Ik kan er uren in verdwalen en pins toevoegen in mijn mapjes en dromen dat ik er ooit iets mee zal doen. Dus toen ik de blogpost bij Liesellove las om elke week iets te doen met je pins, was ik verkocht. Ik doe mee. Elke week iets maken uit één van mijn -ahum- 77 borden, oftewel meer dan 2.500 pins, dat wordt absoluut een uitdaging. Genoeg dingen om te doen, dat wel. Maar een goeie portie time-management en planning zal me toch een beetje -veel- moeten helpen.

pinitandmakeit

Ik kan al wel beginnen met jullie mijn eerste projectje voor te stellen. Een babycadeautje voor de buurvrouw, die een week eerder dan mezelf een prachtig meisje op de wereld zette. Ze heeft er dus een beetje op moeten wachten, maar hier is het gepersonaliseerd cadeautje voor haar kers op de taart.

Voor het cadeautje baseerde ik met op het geboortekaartje én deed daar vanalles mee. Wanna See?

DIY MarieCadie.com koffertje olifant

Ik scande het geboortekaartje in en maakte een iets eenvoudigere versie van het naamlogo. Ik bewerkte dit in het programma van de Cameo en diezelfde Cameo sneed het uit vinyl. Mijn eerste sticker is een feit!

Ik kocht ook rode ruitjesstof om de rest van de spulletjes te laten matchen met het geboortekaartje. Het olifantje maakte ik op basis van dit patroontje van Birch Fabrics. Eentje die al een tijdje op mijn pinterestbord –Sewing DIY– stond te wachten om gemaakt te worden. Ik ging voor de baby olifant, aangezien ik alles in het koffertje wilde steken. De patroondeeltjes zijn wel pieteklein om te stikken, dus nauwkeurig stikken is zeker een must, zodat je er na het keren nog een olifant in kan herkennen.

DIY MarieCadie.com koffertje olifant 2

Ik liet de Cameo ook nog het naamlogo én kersjes in flock uitsnijden, om die daarna op de body’kes te strijken én hoppa: klaar om te dragen.

DIY MarieCadie.com koffertje olifant body

En wat hoort er beter bij een baby dan slabbetjes? Er rolden ook nog 2 slabbetjes van onder mijn stikmachine die mooi bij de rest passen. De bovenkant in hetzelfde rode ruitjesstof als het lijfje van de olifant, de onderkant in wit wafeltjesstof. Lekker zacht om baby’s mondje mee af te vegen. Je kan je eigen patroontje tekenen, er eentje via google zoeken of in je pinterest borden snuisteren! Which I did. Ik koos ‘The Classic Pretty Little Baby Bib Pattern’ van Nana Company, met zo’n naam kon het toch niet misgaan? Ik stikte de twee stoffen aan elkaar en stikte ook nog een mooi lintje mee, om de boel wat meisjesachtig te maken. A little extra.

DIY MarieCadie.com koffertje olifant slabjes

En hopelijk is baby Féline hier blij mee, of tenminste de mama! ;-)

Wil je ook meedoen aan de uitdaging van Liesellove? Lees dan op haar blog hoe je kan meedoen.

Rode Ruitjes & Wafeltjesstof: Nostex Tienen
Rode Vinyl: Digiprint Supplies
R
ode Flock: Hot-fix studio

Have Fun!
Katrien

 1. Gerda De Backer

  januari 10, 2016 at 2:11 pm

  Mooi werk Katrientje. Ik ben stilletjes jaloers op die cameo :-)
  Gerda

 2. Katrien

  januari 10, 2016 at 2:25 pm

  Dank je wel Gerda! Het is ook leuk werken met de Cameo. Je kan er echt zo veel mee!! :-)

 3. liesellove

  januari 10, 2016 at 11:28 pm

  Wat een heerlijk cadeau en top dat je mee doet :-)

  1. Katrien

   januari 11, 2016 at 1:59 am

   Thanks a lot!
   Het wordt alvast een ferme uitdaging! ;)

 4. allicareaboutispizza

  januari 15, 2016 at 6:59 pm

  Leuke blog, het is inderdaad een super site! Vind het leuk dat je het zo persoonlijk houdt! Xkyra

  1. Katrien

   januari 16, 2016 at 10:33 am

   Oh … Dank je wel voor het compliment. En welkom :)

 5. barbara

  januari 15, 2016 at 9:54 pm

  zo tof zeg!! keimooi!! zo’n cameo is toch echt een gerief he zeg! Zou ik ook ooit wel eens willen :-) Ik vind de slabjes trouwens echt heel ‘classy’, dat lintje maakt het echt àf! super!

  1. Katrien

   januari 16, 2016 at 10:34 am

   Merci Barbara! Ja, je kan écht zoveel met die Cameo. Ben ook stiekem fan van de slabjes.

 6. Tante Fee

  januari 16, 2016 at 9:25 pm

  Heel mooi gemaakt! Met zo’n kadootje is toch elke mama blij?!

Leave a Reply