DIY

Pin it & Make it #4 Over porselein schilderen dat volledig mislukte!

Pin it & Make it, een projectje dat geboren werd op de blog Liesellove. Elke week iets maken wat ik eerder, of nog maar pas, op één van mijn Pinterest borden pinde.

Deze 4de Pin it and Make It zat al een tijdje in mijn hoofd. En de benodigdheden lagen al langer klaar. Het was nog een kwestie van beslissen welke tekening ik wilde én er dan ook echt aan beginnen. Deze namiddag, met het druilige weer buiten, zag ik mijn kans schoon en zette ik alles klaar.

porselein verf bordje_mariecadie.com

Ik ging dus porseleine bordjes beschilderen! Om cadeau te doen. Deze pins inspireerden me om er mijn ding mee te doen.

 

Aan de slag dus – ik begon met een kleurtje te mengen om een appelblauwzeegroen te krijgen, enfin een soort van blauwig groen of groenig blauw, u mag kiezen, beste lezer! Dat lukte … maar toen begon de miserie. Het schilderen. Hoe ik ook probeerde, ik kreeg de kleur er niet egaal op. Bovendien droogde de verf ook supersnel, waardoor er een soort van brokjes ontstonden als ik nog eens met mijn verfborstel over ging. -Aaaaarrrghhh-

mislukte borden_mariecadie.com

Ik besloot om ze toch maar even in de oven te steken en te bakken, ook al was dat niet nodig. Natuurlijk bleef het er even triestig uitzien. Dan maar met de dissolvant in de aanslag. Ik denk dat ik een uur gewreven heb om dat kleur er weer af te krijgen. Madre Madonna! Zucht!

Ik probeerde dan maar om mijn sjabloon te gebruiken en mijn tekening er op te verven. Ten eerste had ik niet goed nagedacht om mijn sjabloon te maken … gaatjes die je uitsnijdt, die blijven niet aan je sjabloon hangen natuurlijk. Bon, ik zal het -hopelijk- niet meer vergeten! Ik vond het niet zo erg, ik zou het er zo wel bijtekenen.

sjabloon_mariecadie.com

Maar ook de zwarte kleur ‘pakte’ niet op het bordje. En werd een grijzig met borstelstrepen. Ik deed nog een laatste poging om het zwart te krijgen en kwakte het er zo een beetje op. Veel te dik natuurlijk – en het trok op nog minder.

Normaal gezien had hier nu iets moeten staan in de trant van … tadaaaa, dit is het eindresultaat en ik ben er keiblij mee! But Nope … not this time. Maar toch, het resultaat.

mislukte borden_mariecadie.com

Maar ik nu vraag ik u wel. Wat moet ik dan wel doen?

Ik maakte eerder al tassen, waar ik met porseleinstiften op tekende, dat marcheerde wel, en beter dan deze verf, maar toch ook niet wat het moest zijn. Ik zit dus een beetje met mijn handen in het haar. En ik vraag u met aandrang: “Smijt met uw tips!” Want ik vind dit nog altijd heel erg leuk om te doen.

Mijn 4de Pin it and Make it, viel dus in het water. Ik zal er dus een andere moeten uitpikken.

Tot snel,
Katrien

 

 1. barbara

  februari 1, 2016 at 11:46 pm

  Oooh, jammer zeg, niet leuk als iets niet is wat je wilt dat het is. Ik vind die met het sjabloon anders toch nog wel mooi hoor… De andere zou trouwens ook echt nog wel ok zijn als je niet gezegd had dat het zo niet bedoeld was :-) die verfstrepen hebben nog wel iets. Maar ik ben zelf ook wel zo dat ik niet tevreden ben als het niet is hoe ik het gepland had, dus snap je wel. Ik heb echter helaas ook geen tips… Ik gebruikte wel al eens een porseleinstift, en dat resultaat was best te pruimen. Verf nog niet. Ik ga dus meelezen met eventuele tips hier!

  1. Katrien

   februari 2, 2016 at 12:06 am

   Op foto ziet het er nog ietsje beter uit! Maar verre van om cadeau te doen :( Ik vraag me trouwens af of het niet gewoon aan de soort verf ligt?

   Ik hoop dat hier de ultieme tip gegeven zal worden. Je mag dit bericht altijd delen! 😀

 2. mamakiekie

  februari 2, 2016 at 12:53 pm

  Ik heb ook reeds porselein proberen schilderen en had het zelfde probleem. De verf leek niet goed te dekken en werd gauw brokkerig en veel te dik. Ik gebruikte echter een setje van de hema en de verf leek me ook gewoon niet goed te zijn. In het vervolg hou ik het denk ik bij porselein stiften. Wel een leuk sjabloon!

  1. Katrien

   februari 2, 2016 at 2:13 pm

   Mja, of ik dacht eens bij een professionelere hobbywinkel te gaan neuzen. Kost dan misschien iets meer centjes, maar het resultaat is er dan hopelijk ook naar!?

   1. mamakiekie

    februari 2, 2016 at 3:04 pm

    Ja, misschien wel. Ben benieuwd naar je speurtocht en het eindresultaat. Ga het zeker volgen voor als ik ooit ook eens aan dit projectje begin, heb ook al vaak leuke voorbeeldjes op Pinterest gevonden.

 3. Katrien

  februari 2, 2016 at 4:16 pm

  ;-)
  Ik vrees een beetje voor de ultieme tip! ;-)

 4. Pin it & Make it #5 – Porseleinen tassen beschilderen – de volhouder wint! | Marie Cadie

  februari 8, 2016 at 1:45 am

  […] de volhouder wint … wat vorige week niet lukte, wilde ik deze keer opnieuw proberen. Porselein beschilderen! Enfin, er op tekenen of schrijven met […]

Leave a Reply