DIY

Pin it & Make it #5 – Porseleinen tassen beschilderen – de volhouder wint!

En de volhouder wint … wat vorige week niet lukte, wilde ik deze keer opnieuw proberen. Porselein beschilderen! Enfin, er op tekenen of schrijven met een porseleinstift. Dat deed ik al eerder, met succes, dus was geruster in het slagen van mijn Pinterest projectje. Ik had dan ook geen ruimte om dit niet te laten slagen, aangezien ik het diezelfde avond nog cadeau wilde doen.

Ik koos een leuk lettertype op de computer en printte dit af.

IMG_8467-1IMG_8468-1

Je kleurt dan de achterkant met een vet potlood in, plakt het op de plaats van de tas waar je je tekst of tekening wil én tekent alles weer over. Dit gaat het beste met een potloof of pen met een scherpe punt. Voordat je op de tas tekent moet je deze ontvetten. Dat kan met white spirit of dissolvant. Hou een watje met wat dissolvant in de buurt liggen, je kan er foutjes mee wegvegen en opnieuw beginnen.

IMG_8469-1

Et voilà, zo heb je dan je tekening of tekst in potlood  op de tas staan en kan je er met je porseleinstiften over tekenen. Ik kocht deze van Marabu. Oh en alvast een tip, als je ze wil bewaren moet je ze plat wegleggen en niet rechtopstaand, want dan drogen ze uit. Ask me how I know!?

IMG_8470-1

Een tas voor een andere creatieve dame, die haar uitspattingen ook in een blog neerpent. Ik hoopte dat ze dit creatieve cadeautje wel zou appreciëren. Check her at Elfjes Tiny World.

IMG_8471-1

Tekening en tekst klaar … en dan de tassen 30 minuutjes in de oven op 160° of hoe het op jouw porseleinpen en/of verf staat. Ze zouden dan ‘dishwasher safe’ moeten zijn, maar ik raad toch iedereen aan om ze met de hand af te wassen. Niet vergeten om de potloodresten af te wassen … en in mijn geval: er een leuk pakje van maken.

Ik kocht nog een houten schotel en kaars en vulde de tassen met lekkere chocoladesnoepjes.

Porseleinen tassen

Meer weten over de Pin it & Make it challenge? Klik door naar Liesellove of op onderstaand logo.

PinItMakeIt

Blog ze!
Katrien

Marabu porseleinstiften: AVA
Tassen: IKEA, Action, …

 

 

 1. Tine

  februari 8, 2016 at 11:40 am

  Wat een leuk cadeau! Zo’n blog-tas zou ik ook wel willen :D

  1. Katrien

   februari 8, 2016 at 12:49 pm

   Ik moet misschien eens een reeksje maken?! ;)

Leave a Reply