Food & Drinks

Green smoothie to refresh & detox on hot summer days!

Refreshment with a green smoothie / pineapple tea … als het zo’n zonnig weertje is als de laatste dagen, dan wordt er al eens meer gedronken. Een lekker aperootje voor de BBQ begint, een koel glaasje wijn of een frisse pint. Het hoeft natuurlijk niet altijd met alcohol te zijn. Integendeel, water, water, water oh and did I mention water? is meestal nog het beste idee. But it can be boring sometimes … 

Je  kan ook kiezen voor een lekker healthy en detoxdrankje. Ik ben helemaal verlekkerd op een mix die ik de eerste keer bij Exki dronk: een thee smoothie met thee, munt en ananas. Zalig lekker, verfrissend, gezond, … enfin, dat moest ik gewoon eens zelf proberen.

De vitaminen en mineralen die er in dit drankje te vinden zijn, geven je een oppepper van jewelste. De munt zorgt bovendien voor een goede spijsvertering. En wist je dat ananas bijdraagt tot het herstel van de huid na beschadiging door zonlicht of vervuiling? Ha! Ook zorgt deze fantastische vrucht ervoor dat rimpels verminderen. De vitamine C in ananas heeft trouwens ook invloed op de aanmaak van collageen. Toppie, toch?

So, let’s get started. Munt genoeg in mijn mini-kruidentuintje. Ananas die was te vinden in de winkel én thee, daar stond er ook nog voldoende van in de voorraadkast. Ik koos voor een groene thee, de extreme slimming tea van Café Couture, het kan maar helpen, nietwaar?

De thee, daar goot ik water over van 80°, zoals het op de verpakking staat! Netjes hè? Mijn waterkoker van KitchenAid helpt me daar gewéldig bij. De juiste graden kiezen, knopje drukken en wachten tot het geluidssignaal gaat. Laten afkoelen.

Ondertussen sneed ik een vierde ananas in stukjes en plukte ik een groot handjevol munt uit mijn kruidentuin. De hoeveelheid munt bepaal je volgens smaak, dat mag van mij, in mijn spin off van het Exki drankje. Lief hè?! ;-)

Als de thee is afgekoeld, gooi je alles – zachtjes laten vallen, mag ook- de blender in met een grote portie ijsblokjes en huppakee, laat het je smaken. Zalig lekker met dit weertje en lekker voor je lijf!

MarieCadie ananas munt thee 2MarieCadie Ananas Munt TheeMarieCadie.Com ananas munt thee 3

MarieCadie.Com ananas munt thee 7MarieCadie.com ananas munt theeMarieCadie.com ananas munt thee 4MarieCadie.Com ananas munt thee 5

De thee vind je online op de site van Café Couture of ik kocht de mijne bij In Stijl Modecafé.

Wat denk je? Heb ik je overtuigd om het ook eens te proberen? Je kan natuurlijk ook gewoon langslopen bij Exki!

Santé,
Katrien

2 Comments

 1. Anna Helena

  mei 29, 2017 at 8:05 pm

  Ik ga hem zeker eens proberen. Zou dat ook gaan met muntthee? :)

  1. Katrien (Marie Cadie)

   mei 29, 2017 at 9:31 pm

   Moet je zeker doen! Ik denk dat het fantastisch goed samengaat met muntthee … mijn thee had daar ook iets van weg. ;-) Laat maar weten hoe het gesmaakt heeft!

Leave a Reply