Food & Drinks

London Calling – Our City trip in food stops

Wij vinden dat we het veel te weinig doen, onze twee meisjes en ongetwijfeld ook de (oppas)grootouders denken daar anders over. Ze ontfermen zich met veel plezier en liefde over onze kids, maar vermoeiend, dat is het wel. Om even de tijd te hebben ononderbroken zinnen tegen elkaar te zeggen en om aan de ratrace van het leven te ontsnappen, trokken mijn lief en ik 4 dagen naar Londen.

Hierbij een paar must visits, foodwise, op een rijtje als je in deze bruisende stad geraakt.

Nipa Thai in het Royal Lancaster hotel

If you like spicy food, en met name thais, dan is de Nippa Thai, gelegen op het tweede verdiep van het Royal Lancaster hotel een aanrader. We riskeerden om niet te reserveren en hadden geluk. We dronken een aperotje in de bar van het hotel en konden na een kwartiertje al onze voeten onder tafel schuiven.

Ik koos voor een SOM TAM – oftewel papaya salad en vroeg om hem medium spicy te maken. Wat ik toen nog niet wist, is dat de kok ook een echte Thai is en de spicyness op thaise maatstaven werd gemaakt. De medium spicy papayasalad werd er toch eentje waarvan de tranen over mijn wangen gleden en mijn tong voorzag van vuur. Water kan dit niet blussen, rosé wijn ook niet. Maar lekker, dat was het wel en ik waande me ook heel eventjes in Thailand.

Het ventje koos voor de Kao Krieb Pak Moh, gestoomde rijstwrap met kip, die hij in een nogal gek kleurenpakket geserveerd kreeg. Vooral de blauwe deed onze wenkbrauwen fronsen, maar lekker waren ze wel.

Na de papaya salad ging ik voor de Kaeng Kiew Warn Kai, een -ahum- spicy groene curry met kip en thaise aubergine, weeral een gerechtje van de pikante soort. Gezien mijn tong nog steeds in vuur en vlam stond, maakte het niet zoveel uit dat de groene curry minder pikant was. Joery koos voor de Phad Krantenboer Prao Kai Rue Moo, een hele mond vol voor kip met thaise basilicum. Spicier dan het mijne … en nee, ik ben dat niet meer zelf gaan proeven! Maar ik liet me wel vertellen dat het echt lekker was.

Ben je in Londen en je hebt zin om je foodwise op een ander continent te wagen, dan is Nipa Thai een absolute aanrader.

 

SushiSamba in de Heron Tower 

 Om in Aziatische sferen te blijven reserveerden we bij SushiSamba in de Heron Tower, met zijn 230 meters meteen het hoogte gebouw in het financial district van Londen. Het restaurant zelf is ook hoog in de wolken, gelegen op het  38ste verdiep. De lift brengt je op een dikke 30 seconden van groundlevel naar boven. Normaal gezien kan je genieten van ‘a stunning view’ maar de dag dat wij gingen was het zo bewolkt dat we niet veel zagen. Zo jammer … maar de beste sushi ever maakte dat wel goed. De setting was heel erg leuk … de lampjes die aan het plafond hingen, maakte het heel erg gezellig en een hippe ‘place to be’.

Ik koos de Samba Londen en het ventje voor de Tiger Maki. De meest lekkere sushi die ik ooit gegeten heb, I swear. Ik dronk er een Kaffirinha bij, een afgeleide van de Braziliaanse klassieker, Caipirinha. Kaffir limoenblaadjes ondergedompeld in Velho Barreiro cachaça geserveerd over ‘crushed ice’. Mmmmm … so yummie … and one of my favourite drinks ever. De cocktail bij en de Samba Londen Sushi smaken combineerden heerlijk. Het personeel staat klaar om je met raad en daad bij te staan en je zelfs mee te helpen kiezen naargelang de voorkeuren van je eigen smaakpapillen.

Qua kleur had ik liever het andere gerecht voorgeschoteld gekregen, maar … de smaak was van het mijne toch niet te overtreffen. ;-) Een echte aanrader dus, maar op voorhand reserveren is wel aangewezen. Het zit al snel volgebooked als je online gaat kijken, maar als je een mailtje stuurt of eventjes belt, helpen ze je snel aan een tafeltje. Oh en misschien een tip: vraag voor een tafeltje aan het raam als dat even kan, het uitzicht is er beestig machtig!

Farm Girl in Notting Hill

Wil je een fancy ontbijt, dat bovendien ook nog eens heel erg gezond is, zelfs vegan als je dat wil, dan is Farm Girl in Notting Hill een must visit. Hier kan je niet reserveren en moet je er de ‘que’ wel bijnemen. We moesten op zondagochtend een kleine twintig minuutjes wachten … but totally worth it.

Ik dronk een rose latte, een echte koffie met melk gemaakt met rozenwater en afgewerkt met echte rozeblaadjes. Bijna te mooi om leeg te drinken! Maar zo lekker, dat het zonde zou zijn om er alleen maar naar te kijken én het te laten staan.

Ik koos er ook een avocado toast bij, with poached egg. En hoe lekker was me dat?! Je hebt meteen een gezond én stevig ontbijt achter de kiezen. Helemaal klaar om Portobello Road af te wandelen en te kuieren tussen de candy color houses of de vele vintage shops. Portobello Market is een klein rommelmarktje waar je nog echte antieke vondsten kan doen.

Pink Latte at Farm Girl London

This is the most gorgeous pink latte I can imagine.

Spaghetti House – Italian Food in Londen

Dit was eerder een toevalstreffer … we zagen het buitenbord en onze buiken beslisten dat we wel zin hadden in spaghetti. We kwamen binnen in een gezellig italiaans restaurant. Little did I know dat dit eigenlijk ook een soort of keten restaurant is, maar dat lieten we niet aan ons hart komen. We konden voor verschillende pasta’s kiezen en de zeevruchtenpasta van onze buren zag er zalig lekker uit. Alleen was het leuke idee om eenzelfde gerecht uit één grote pan te lepelen niet te weerstaan. Het ventje en ik gingen dus samen voor de romantische spaghetti bolognaise én een glaasje rode wijn. buon appetito!

Crosstown Doughnuts

Deze fancy dougnuts stonden ook op mijn verlanglijstje om te proeven. Ze zagen er allemaal very instagramable uit, maar of ze ook lekker waren, daar kon ik natuurlijk pas over beslissen als ik er zelf een hap had uitgenomen.

And yep … sugary gold en vingerlekkend lekker. Ik kon natuurlijk niet aan de roze versie weerstaan, Berry …. het ventje ging voor de Belgian Chocolate one. Een koffie en een warme chocomelk erbij … en we waren klaar om nog een laatste shopke te doen in de buurt van Picadilly Circus.

Je vindt de Crosstown Doughnuts trouwens verspreid over heel Londen. Neem zeker eens een kijkje op hun website om er eentje te vinden waar jij in de buurt bent. Oh, voor alle zekerheid nam ik er nog eentje mee voor onderweg. De banana salted caramel. P.S.: You look great today.

Lola’s cupcakes

Ik ben zelf niet altijd zo van de zoetigheden of de desserts, maar collega en vriendinnetje Tatjana maakt er zelf heel erg lekkere. Sinds ze gestart is met haar bedrijfje CupCakeDeluxe, heb ik ook al eens sneller oog naar een mooie en lekkere cupcake.

Toen we door Old Spitalfields market kwamen, zag ik dit überleuke foodkarretje staan. Ze waren gevuld met de meest mooie cupcakes. Als ik wat dichter kwam en de bordjes met de smaken er op las, werd ik verleid door de, nee deze keer geen roze, maar wel de salted caramel versie. Man … wat was die zalig lekker! Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar zo één cupcake, jezus, die krijg ik in mijn eentje niet eens op. Gelukkig kocht ik er ook maar eentje deze keer. Ook van deze handcrafted cupcakes vind je er verspreid over heel Londen. Yummie, if you ask me. Full sugar shot, that too!

This salted caramel cupcake is to die for!

 

Burger King

Hèhè … niet meteen de meest fancy place to eat, maar mocht toch niet op onze foodlist ontbreken. Het was meteen ons laatste maal in Londen, fast food. Het ventje ging voor de klassieke Whopper … en zoals jullie me al een beetje kennen, laat ik me graag verrassen door iets nieuws. De Angry Whopper belande er op mijn dienblad. Het gerookte burgervlees was echt wel lekker, en de ‘angry’ zat hem in de spicy, hier gaan we weer, pepers and the crispy oignons. Zelfs de frietjes waren heel erg lekker … en Burger King was het eens, dat dit het beste was dat je van patatjes kon maken.

Geen lekker eten in Londen? Ik dacht het niet. Oh … heb je zelf nog favorietjes? Aarzel zeker niet om ze te delen in de comments … wij gaan zeker nog eens terug.

 

Liefs,
Katrien

 

 

Leave a Reply