Food & Drinks

Mama, wanneer heb je nog eens tijd voor je kindjes?

Eigenlijk begon het gesprek dat de oudste kwaad was op mijn baas. “Mama!!”, zei ze op een avond ferm, “Ik ben kwaad op jouw baas!”  Het was heel snel duidelijk waarom. Volgens haar was ik altijd aan het werken én mocht ik van hem niet bij mijn kindjes zijn. De uitleg dat mama ging werken om, onder andere, centjes te verdienen én veel minder dagen vakantie had dan dochterlief, werd beantwoord met gegrom.
Een paar dagen later was gelukkig alles weer OK tussen mijn oudste dochter en mijn baas toen ik haar vertelde dat ik ook een paar daagjes thuis was met hen tijdens de paasvakantie. “Gaan we dan cupcakes bakken mama?” Een vraag die regelmatig gesteld wordt ten huize Marie Cadie. Ik was dus erg blij met het paaspakket van Dr. Oetker dat een paar dagen eerder werd geleverd. Dochterlief en ik dus aan de bak. Het werd een laatavond bakronde, want met een anderhalf jarig meisje dat niet veel slaap nodig heeft, is cupcakes bakken soms al een hele uitdaging. Maar mission accomplished: de paascupcakes werden gebakken én gedecoreerd. En zeg nu zelf … zijn die haasjes en paaskuikens niet om op te vreten?
Wij gebruikten:
– 1 pakje cupcake Mix van Dr. Oetker
– 1 pakje witte rolfondant
– kleurstofjes
– parel versieringskes
– twee eitjes
– 75 ml melk
– 75 gram boter
En hoe deden we dat? Simpeler kan haast niet:
Eieren, boter én cupcake mix in de Kitchenaid, laten draaien  … en in de cupcake vormpjes gieten. Easy peasy … én we lieten onze fantasie de rest doen. Smakelijk!
IMG_2439.jpg
De rolfondant werd gekleurd met een paar druppeltjes van de kleurstof. Ik dacht onmiddellijk dat ik het verprutst had … wat plakt dat boeltje zeg! Maar uiteindelijk, na een tijdje kneden én plakkerige gele handen kwam het toch goed.
MarieCadie paascupcakes.jpg
MarieCadie paascupcakes collage
Nog voordat we de cupcake vormpjes wilden vullen, stond er nog eentje te popelen om de pannenlikker ‘proper’ te maken. ;-) “Zal ik even een lief gezichtje trekken, mama? Dan kan jij een mooie foto maken?” Gotta love her!
MarieCadie paascupcakes collage 2MarieCadie paascupcakes collage 3
En lekker dat ze waren! Mmmmmmmm … Hebben jullie een lekker paasreceptje?
Fijne Pasen!
Katrien x

6 Comments

 1. Anna Helena

  april 16, 2017 at 9:18 pm

  Dat ziet er wel heel lekker uit!

  1. Katrien (Marie Cadie)

   april 16, 2017 at 9:19 pm

   Ze waren ook echt lekker! Ik vergat eigenlijk nog te schrijven dat we ook nog een citroensmaakje aan de gele rolfondant hadden toegevoegd.

   1. Anna Helena

    april 16, 2017 at 9:27 pm

    Ik heb dat eigenlijk nog nooit gebruikt, die rolfondant

 2. Katrien (Marie Cadie)

  april 17, 2017 at 5:23 pm

  Wel leuk en gemakkelijk om te versieren! :) wel puur suiker ;)

 3. petracupcake

  april 25, 2017 at 9:32 pm

  Oh, ze waren superleuk!! En eigenlijk wel lief van je dochtertje dat ze ‘boos was op je baas’.

 4. Katrien (Marie Cadie)

  april 25, 2017 at 9:39 pm

  Dank je wel Petra … we hebben ons best gedaan! ;) hahaha, ja gewéldig hè, hoe komt ze er op?! Hij kon er toch mee lachen.

Leave a Reply