Food & Drinks

Must Visit: Melchior, culinair genieten in Tienen

Unexpected date night with my man.

Soms dan vallen plannen in het water, maar is dat wat er te redden valt zoveel beter. Een avondje uit met mijn ventje, alleen met hem, dat leek me al een hele tijd geleden. Dat dit avondje doorging bij Melchior in Tienen, maakte me helemaal blij. Ik hoorde al veel goeds over dit restaurant, maar wilde dat graag door mijn eigen smaakpapillen laten bepalen.

Melchior

Melchior opende nog net geen jaar geleden zijn deuren op de Veemarkt in Tienen in een authentiek pand. Het interieur is gezellig en modern ingericht, waarin authentieke elementen zijn behouden. Een prachtige luchter als eye-catcher boven de bar. Ik ben wel stiekem blij dat we een tafeltje voor twee krijgen toegewezen. Datenight, remember, and I don’t want to share! ;)

Melchior - picture by Steven Massart

Picture by Steven Massart

We kiezen een gin-tonic als aperitief, die wordt vergezeld met twee aperitief hapjes.

Uit de menu kan je zelf je menu samenstellen met gerechten uit de ‘Up to You’, wij  gingen voor Melchior’s choice en laten we ons door chefkok Gilles verrassen. Ik ben geen culinair specialist, maar we genoten van het lekkere eten, waarvan de smaken lekker op elkaar aansloten. Ik koos ook voor een glaasje witte roemeense wijn en een volle italiaanse rode wijn voor deel twee. Mmmmmm smaakpapillen verwend, for sure!

Niet alleen het eten was lekker, maar zo nog eens een uitje onder ons twee was ook al heel erg lang geleden. Een babbeltje kunnen doen zonder dat je in elke zin 3 keer word onderbroken. Genieten. De kindjes in de veilige armen van babysit Zoé, ook een eerste keertje. Dus deze mama liet stiekem haar iPhone naast haar op de bank liggen. ;) Dat die dan toevallig zo dichtbij lag, dat er ook een foto van elk gerechtje genomen kon worden, was leuk meegenomen en niet met voorbedachte rade, ahum! ;-)

Na ons diner kwam de chef ook een praatje maken met elk tafeltje. Felicitaties voor dit leuke en hippe restaurant. Wijzijn alvast fan en keren tevreden terug! Ook een plaatsje bemachtigen in dit prachtige restaurant? Dat doe je best door op voorhand te reserveren via de site, klik.

Doe jij dat wel eens? Datenight met je partner?

Liefs,
Katrien

Restaurant Melchior
Veemarkt 47 – 3300 Tienen
van dinsdag tot zaterdag op en van 12u tot 13u30 & van 19u to 21u30
Gesloten op zondag en maandag

Leave a Reply