Food & Drinks

Pin It & Make it #6 – Een crumble Pie met restjes.

Als er bezoek komt, dan kan ik het niet laten om iets zelfgemaakts op tafel te zetten. En liefst dan ook nog iets lekkers … en als het even kan, niet al teveel werk, niet al te veel speciale benodigdheden, maar wel lekker. Als het even kan!

Vorig weekend was de ideale moment om iets uit de oven te toveren – er zat al een tijdlang een Crumble Pie in mijn hoofd én ergens had ik dat ooit als eens gepind, daar was ik zeker van. Het fijne aan Crumble Pie is, dat dat afmeten niet zo heel erg precies moet! Ha! Thumbs up for Crumble Pie, want ik blijf het zeggen. Ik ben geen bakwonder.

Ik had nog bladerdeeg liggen, en legde dat in mijn taartvorm. Een vijftal minuutjes werk, quoi? Easy as that! Vergeet geen gaatjes te prikken in het deeg.

image

Appeltjes schillen. Er lagen een paar, nog steeds lekkere maar misschien iets minder knapperige appels in de frigo die perfect waren om in de Crumble Pie te gooien. Schillen dus én in partjes snijden. Deegje mee bedekken en klaar, wel ja bijna klaar, want de crumble moet er nog boven. Wat ook lekker is, maar wat ik deze keer niet deed, is om een dun laagje confituur te smeren op het deeg en er dan pas de appeltjes op te doen.

Crumble maken dus. Ik vind het erg lekker als die crumble ook een beetje een knapperige bite heeft. Ideaal is het om daarvoor havermout vlokken door de bloem te doen. En nog gezond ook. Maar ik zet hier eventjes stap voor stap wat je nodig hebt om de crumble te maken.

 • 250g bloem – ik gebruikte speltbloem
 • 250g boter
 • 200g havermout
 • 2 el bruine suiker
 • 2 el honing
 • kaneelpoeder

Dit alles meng je door elkaar of laat je door elkaar mengen door je keukenrobot! Ik deed er ook nog een overschotje amandelpoeder bij! Lekkerrrrr ;)

 

image

Ik deed er niet alleen havermout bij voor de knapperige bite, maar ik had ook nog een overschotje granola met rode vruchten, wat het ook wat decoratief maakte, die rode vruchtjes door de crumble hè!

image

En die crumble verdeel je dan over de appeltjes. De appeltjes zelf kregen nog een laagje kaneelpoeder en een pieteklein beetje donker bruine suiker.

image

image

Ik vergat een foto te trekken van de gemaakte crumble én van de crumble die klaar was! Zelfs een vergeten fotootje van mijn bordje met crumble én een bolletje vanille ijs. Soms moet het snel gaan in het leven!! hahaha … dan maar een foto van een crumble in de oven, die je meer zicht geeft op onze keuken dan de crumble zelf, maar ach … voor deze ene keer.

Er bleef maar één stukske over. Daar heb ik wél een foto van!

image

Lekker hoor zo’n Crumble Pie! Maakte jij er al eens eentje? En welk fruit gebruikte jij ervoor?

Smakelijk!
Katrien

-Voor wie het zich moest afvragen-
Keukenrobot: Kitchenaid
Taartvorm le Creuset bij Ma Façon Tienen
Vuilbak: Wesco

PinItMakeIt

 1. Vanessa

  februari 17, 2016 at 1:25 pm

  Crumble met bosvruchten of met peer! Mmmm… Ook erg lekker 😉

  1. Katrien

   februari 17, 2016 at 2:19 pm

   Oh ja, met bosvruchten maakte ik ze ook al. Maar met peer nog niet … misschien een volgende keer? :-)

 2. Victorine

  februari 17, 2016 at 7:39 pm

  Hier ook een fan van crumble met appeltjes (vooral ook omdat het niet zo heel precies moet en lekker snel klaar is :) )! Die tip om er wat havermout bij te doen probeer ik de volgende keer zeker eens uit, lijkt me heerlijk knapperig. Enne…diene kitchenaid…ik heb net dezelfde…and I love it (ik klap daar soms zelfs es tegen, zo’n band hebben wij dus met elkaar :) :) ) Chance dat zot zijn gene zeer doet, hé! Lieve groet, V.

 3. Katrien

  februari 17, 2016 at 9:46 pm

  Ja, lekker hè!
  En die havermout maakt het echt lekker, vind ik.
  Fan van Kitchenaid … daarom dat ik mezelf een beetje verplicht om hem regelmatig te gebruiken. Ik zou zo graag zo goed kunnen bakken!! ;-)

 4. Vanessa

  februari 18, 2016 at 10:39 am

  Ah trouwens… Ik gebruik zelfs geen bladerdeeg! Enkel fruit en crumble :-)

  1. Katrien

   februari 18, 2016 at 11:20 am

   Ja, dat kan inderdaad ook! Nog gezonder dan! :))

Leave a Reply