Food & Drinks

Powerslim – Diner – Lasagne Bolognese

Zoals beloofd zou ik nog eens een lekker receptje posten. Eén van de dingen die ik heel erg mis in een koolhydraatarm dieet is pasta. Ik kan er niet aan doen, ze zouden me dat elke dag mogen serveren. Die liefde voor pasta, ik heb dat geerfd van mijne papa. Ik vind dat ook niet erg. Behalve dan waneer ik een dieet doe waar koolhydraten uit den boze zijn.

Ik heb zo’n flauw vermoeden dat ik niet de enige ben die graag pasta eet en daar speelt Powerslim met zijn producten handig op in. Zo hebben ze ook lasagneblaadjes in hun gamma. Deze zitten niet in de startersdoos, maar kan je apart kopen.

Lasagne! Mmmmm … toen ik dat tegenkwam in hun kookboek, moest ik die natuurlijk proberen. Doe je mee? Als je niet aan Powerslim doet, dan kan je deze lasagne ook met gewone lasagne blaadjes maken – het is sowieso een magere versie.

Ik zal al beginnen met de benodigdheden even op te sommen:

 • Powerslim lasagne blaadjes
 • 200g américain natuur
 • 2 tomaten in blokjes
 • 4 tl tomatenpuree
 • 1 gepelde tomaat uit blik
 • 1 kleine ui
 • 200g courgette in dunne schijfjes
 • 2 teentjes knoflook
 • halve mozarella
 • verse basilicum
 • 200 ml runderbouillon
 • verse of gedroogde oregano

Je begint met de tomaat en ui in kleine stukjes te snijden, terwijl je de américaine natuur rul bakt in een weinig olijfolie. Ik sneed mijn courgette in hele dunne schijfjes. Ik stoofde de groentjes aan in een andere pan en deed daar dan ook de teentjes knoflook, geperst, bij. Ik verving de tomatenpuree door een tweede gepelde tomaat en voegde er wat van het vocht bij. Als laatste doe je er dan de bouillon bij, alsook de gebakken américain. Dit is je saus. Ik kruide alles met peper, zout en oregano. Heb je het graag pittig zoals ik, dan kan je ook nog een beetje sambal oelek of cayenne peper toevoegen.

 

Nu kan je aan je lasagne beginnen bouwen. ;-) Je begint met je ovenschotel de blaadjes lasagne te leggen, daarna een laagje saus, daaropvolgend een dun laagje van je courgette schijfjes. Dit herhaal je tot je ingrediënten op zijn, maar je eindigt met de saus. Hier leg je dan een paar dunne sneetje mozarella op. Je kan dit ook nog kruiden met peper, zout en eventueel wat cayenne peper of paprika poeder.

Dit gaat ongeveer een 30 tal minuutjes in de oven en tadaaaa … lekker smullen van lasagne. Ik dacht dat ik de bechamel erg zou missen, maar ik moet zeggen dat dit heel erg meeviel en dat ik het eigenlijk al een beetje vergeten was.

 

Echt lekker én helemaal Powerslim! Je hebt hier ineens 4 porties van, de andere 3 konden dus lekker in de vriezer en staan klaar wanneer ik  niet veel tijd of zin heb om te koken.
Ben jij ook zo zot van pasta? En wat is jouw lievelingsgerecht? Misschien kan ik er ook een Powerslim versie van maken?

Smakelijk,
Katrien

De recepten én producten waarover ik schrijf zijn mijn mening én interpretatie van de Powerslim methode. Voor meer professionele uitleg verwijs ik je graag door naar Schoonheidssalon Melissa.

 

De recepten én producten waarover ik schrijf zijn mijn mening én interpretatie van de Powerslim methode. Voor meer professionele uitleg verwijs ik je graag door naar Schoonheidssalon Melissa.

 

 1. Hilde

  november 5, 2016 at 9:06 am

  Ziet er superlekker uit en supergezond, met al die groentjes. Precies wat ieder nu zo hard nodig heeft.

  1. Katrien (Marie Cadie)

   november 5, 2016 at 4:36 pm

   Inderdaad … ook als je wel koolhydraten mag en/of wil eten is dit een heel gezonde versie met superveel groentjes. Love it! :D

Leave a Reply