Marie Cadie

De beste tips voor een leuke & persoonlijke fotokalender + Mac foto hack!

Een fotokalender is hier sinds de geboorte van Estée Marie een cadeau dat steevast onder de kerstboom ligt. Of tenminste, vorig jaar heb ik een jaar overgeslagen. Een peuter die nog steeds niet goed sliep, was één van de redenen. Een andere was dat Apple besloot om zijn foto’s op een andere manier in te delen en het schijtemoeilijk -pardon my french- werd om de foto’s te selecteren. Uuuuuren, I kid you not, spendeerde ik aan selecteren, maar uiteindelijk kwam er, tot mijn grote spijt en die van de grootouders, geen kalender.

Ik blijf het wél een heel bijzonder en persoonlijk cadeau vinden. Voor de grootouders, overgrootvader en onszelf niet te vergeten. Een prachtig aandenken ook voor de meisjes later. Dus ik besloot dat ik er dit jaar wel weer voor zou gaan. Zeg nu zelf, wat is er leuker dan elke maand een collectie van je favoriete foto’s te zien?

Aarzel niet om verder te lezen tot het einde, want daar wacht je een kans om zelf je eigen gepersonaliseerde kalender te winnen!

Gezien ik nog steeds geen tijd teveel heb, koos ik dit jaar voor een simpele kalender. Ik koos een mooi thema uit, eentje met kleur en plakte de foto’s per maand er in. Ik twijfelde nog tussen het ene of het andere ontwerp, maar vulde al snel mijn 12 maanden. Geen gedoe, geen fancy schnancy, just our family & our year in pictures. Love it!

Elke maand heeft een foto van diezelfde maand, van het voorbije jaar weliswaar. Just the way I like it! Ik vond ook meteen dé truc om de foto’s in mijn iPhoto te sorteren per maand. Ready? Here we go.

1/ Maak een slim album aan, voor -let’s say- januari en geef het album een naam
Nu komt het er op aan iPhoto de juiste selectie te laten maken van je foto’s.
2/ Geef aan dat je enkel de foto’s van de maand januari in dit album wil zien en door te kiezen om te selecteren op datum én dan de data aan te geven waarbinnen je de selectie wil maken. In dit geval dus tussen 01/01/2018 en 31/01/2018.
3/ Belangrijke stap … ik snap nog altijd niet goed waarom eigenlijk. Voeg een selectie toe door op het plusje rechts te klikken.
4/ weer kies je voor een datum selectie en je geeft aan dat je enkel de foto’s nà 31/12/2017 wil zien. De laatste datum dus voor de periode waarin je je selectie wil maken.

et voila, jouw album voor januari staat er. Repeat 11 times en je hebt je hele jaar in maandalbums steken. Ideaal om gemakkelijk je selectie te maken voor je fotokalender.

Als de uitleg een beetje té ingewikkeld klinkt, take a peek below. Don’t you just love my little diva? <3

Hier alvast een sneak peek van onze kalender. Het was niet altijd gemakkelijk om te kiezen. Misschien maak ik nog wel een tweede kalender?! ;)

En nu maar uitkijken tot de postbode dit pakje brengt. Een pakketje liefde in de brievenbus! Kan het nog mooier zijn?

Ik zou het bijna vergeten, maar … je kan ook een waardebon winnen van Smartphoto.be om zelf je eigen kalender – of iets anders leuks – te winnen? To do? Just comment down here, waarom je graag die waardebon wil winnen. Het zou sympathiek zijn om me te volgen op instagram & Facebook. :) Pssssttt, verdubbel je kansen door ook daar te commenten!

Volgende week laat ik weten wie gewonnen heeft! Succes.

Enjoy lieverds,

Katrien

 

Deze post kwam er in samenwerking met Smartphoto.be, de geschreven blogpost is mijn eigen mening en ervaring.

 

Leave a Reply