MC Runs Personal

Dwars door Oostende met 2 bloggende mama’s.

Een tijdje geleden liep ik met Karin van Mom Runs the City door mijn eigenste Hoegaarden, ook Myriam van Hap en Tap nam Karin al mee op sleeptouw in Gent. De verslagjes daarvan lees je hier én hier.

Nu was het onze beurt om met Karin door haar Oostende te lopen. Jammer genoeg ben ik nog steeds op de sukkel met mijn scheenbeenvliesontsteking … maar een fiets zorgde ervoor dat ik deze bloggende loopmama’s toch kon vergezellen met de tocht door Oostende.

Karin gidste ons op een hele fijne én hele andere manier door Oostende. Een Oostende zoals ik het nog nooit zag. Een Oostende, die je als toerist, op het eerste zicht niet snel zal zien. Ik moet zeggen, ik heb ervan genoten … van het gezelschap én van de street art. Als je in Oostende bent, moet je zeker eens de moeite doen om naar een aantal kunstwerken op zoek te gaan. Een plan van de Cristal Ship route kan je op de site van Visit Oostende terugvinden.

Kijk je even mee?

Processed with VSCO with f2 preset

Wauw … prachtig vond ik dit kunstwerk van Fintan Magee, waar we het eerste halt hielden. Zo groot, zo knap, zo realistisch … en die reflectie. Mooi!

Processed with VSCO with f2 preset

Throw a drop of water in the sea. Hier werd ik even stil van … kunstenaar Ricky Lee Gordan maakte dit beeld naar het voorbeeld van een 19de eeuwse foto die in één van de appartementen werd gevonden.

Processed with VSCO with f2 preset

Faith47, een vrouw die dit beeld schilderde. Weeral een pareltje.

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 preset

Karin vertelt ons dat dit portret, gemaakt door C215, geschilderd is op de muur van een oude boksschool. Het portret doet ons ook aan een bokser denken. Nice to know: C215 was de cel waar deze kunstenaar, Christian Guémy, een nachtje moest verblijven nadat hij werd opgepakt voor illegaal graffiti spuiten.

Processed with VSCO with f2 preset

Ook dit levensecht portret stemt tot nadenken. Hendrik Uldalen, die steevast in een wit hemd en zwarte das schildert, maakt vaak werken waarin onderwerpen als depressie niet uit de weg worden gegaan. Het is echt supergroot, wat je wel kan zien aan de auto die eronder staat. Prachtig gewoon en dan te weten dat deze kunstenaar autodidact is.

Geniet nog even mee van andere pareltjes in onderstaande galerij.

Er werd ook nog gelopen én gefietst.

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 preset

We sloten de dag af met een lekker G&T en voor mezelf een Sana (!) gerechtje met quinoa op een unieke locatie op de Oostendse zeedijk, Galerie Beausite – Art Design Food.

Processed with VSCO with f2 preset

Thanks ladies voor de sport, cultuur én de talk. I enjoyed it!

Liefs,
Katrien

 

1 Comment

  1. admin

    augustus 5, 2017 at 12:45 pm

    Dank je wel!
    Ja, was echt de moeite om te zien :)

Leave a Reply