Personal

Sparkle mode on! Wanneer ben jij op je best? Achter de schermen bij Marie Cadie.

Wanneer ben jij op je best? Wanneer voel jij je on top of the world en denk je dat je alles aan kan? In je rol van moeder, of ben je echt een topper bij je vriendinnen? Straal je als je op de werkvloer staat of eerder als je voor je gezin kan zorgen? Of misschien wanneer je creatief kan bezig zijn? Schrijven, fotograferen, zingen misschien of je verdiepen in een goed boek?

GlitterIsThe newBlack

Ik stelde mezelf de vraag en kwam uit bij een mix van al het bovenstaande en misschien nog iets meer. Ik denk dat het codewoord bij mij eerder ‘balans’ is. Een balans vinden tussen alle ‘moetjes’ en ‘magjes’ zoals de juf van mijn dochter dat zo mooi kon uitleggen.
Een ‘moetje’ zoals gaan werken bijvoorbeeld. Ik kan er ongelooflijk veel energie uithalen, trots zijn op wat ik doe en de dingen die in beweging komen. Evengoed vraagt het vaak tonnen energie. Vooral de reistijd wil me al eens parten spelen om hierin de perfecte balans te vinden. Een toffe én uitdagende job in een fijne omgeving met leuke mensen, compenseren dit vaak wel. Een feestje of een apero achteraf, maken ook al eens iets goed. Op dat vlak heb ik het #workhardplayhard principe er met de (werk)paplepel ingekregen. *oeps* Trouwens, onze laatste drink, hadden we op een plek in Brussel with a stunning view. Kijk je even mee?

Processed with VSCO with f2 preset

Ik kon hier wel blijven kijken!

Processed with VSCO with f2 preset

Nothing champagne can’t fix! ;-)

IMG_5598

with the best company!

En ander ‘moetje’ is het huishouden … aaarrrgghggg, dat is een ander paar mouwen. Ik ben per dag vaker van huis weg, dan dat ik er effectief ben, inclusief slapen. Nee, niet enkel wanneer er een feestje is, dat kan ook gebeuren op een gewone werkdag. Dat huishouden is vaak snelsnelsneller tussendoor. Gelukkig komt er een paar uurtjes per week een kuisvrouw langs om te helpen. Die paar uurtjes zijn jammer genoeg niet voldoende, dus is het ten huize Marie Cadie vaak een rommeltje. There, I said it! Ter mijner verdediging, ik kook wel de meeste van de dagen vers! Dat dan weer wel :) En ik hou van een propere ‘pombak’. ;)

Naast die verplichte ‘moetjes’ zijn er gelukkig ook ‘magjes’ … en stiekem word je daar toch pas echt vrolijk van, niet? 

Naast ‘moetjes’ zijn er gelukkig ook ‘magjes’ … en stiekem word je daar toch pas echt vrolijk van, niet?
Dingen ondernemen met het gezin, doen we eigenlijk veel te weinig! Maar als we het doen genieten we wel volop. Zo kochten we de voorbije week, staycation gewijs, een abonnement bij Planckendael. De dochters genoten én mama en papa ook, daar gaan we dus zeker nog eens terug. Daarover later, meer.

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetIMG_5618

Want ik ben pas echt op mijn best als ik vanalles op het programma heb staan.

Andere leuke ‘magjes’ waar ik heel gelukkig van word, maar waartussen het vaak echt schipperen is én vooral ook keuzes maken. But yet again, is het vaak de tijd die in mijn plaats beslist! Ik som ze hieronder even in willekeurige volgorde op:

– een boek/magazine lezen in het zonneke of onder een dekentje, afhankelijk van het seizoen op dat moment.

Processed with VSCO with f2 preset

IMG_5593 2
-Dingen zelf maken, zoals de granola hierboven
– Quali time met het ventje <3, just the two of us!
– Achter mijn stikmachine kruipen – way too long ago
– Festivalleke doen met de vrienden, want festivalpintjes, zijn de beste pintjes!

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset
– Een rosé-ke op een leuk terras with good company
– Iets creatiefs doen (met de dochter) oh en dat is heel breed
– toertje lopen, dus ik hoop heel snel van die verdomde scheenbeenvliesontsteking verlost te zijn!!

IMG_5819

Foto genomen door Karin van momrunsthecity.com

– Met vriendinnen afspreken
– Instagrammen
– Bloggen
– een lekker warm bad
– …

Behalve dat huishouden dan, dat mocht van mij echt zelfregulerend zijn!

Naast die balans ben ik pas echt blij als ik die bordjes tegelijkertijd in de lucht draaiende kan houden. Want ik ben pas echt op mijn best als ik vanalles op het programma heb staan.  -Behalve dat huishouden dan, dat mocht van mij echt zelfregulerend zijn!- Stiekem kijk ik al wel eens uit naar een winkel waar tijd te koop is, al vrees ik dat ik daar nog lang naar kan zoeken! Zo af en toe wordt het eens teveel … en dan barst er al eens een bommetje. Letterlijk of figuurlijk ;) Ik neem me dan altijd voor om minder hooi op mijn vork te nemen, maar daar word ik gewoon echt onrustig van.

Wat ik me ook afvraag: “Waar word jij nu het gelukkigste van?” Van wat geraakt jouw ‘Sparkle mode on’? Because whatever happens, a girl needs to sparkle. Anywhere, anytime.

Van al dat geschrijf over mijn huishouden ben ik wel als een gek mijn keuken beginnen poetsen en opruimen. Mr. Proper zou er fier op zijn! Ha! Dat wordt uiteten vanavond, want no way dat ik het hier terug ga vuil maken. Nu dat hier nog verkocht krijgen. ;-)

MarieCadie.Com MyKitchen2

mariecadie.com MyKitchen3

Spic en span, vind je niet? En nee, dat ziet er hier niet zo alle dagen uit! ;-)

Liefs,
Katrien

4 Comments

 1. Gerda

  juli 17, 2017 at 9:05 am

  Da huishouden jong, niks van aantrekken. Ik ben alle dagen thuis en om de veertien dagen komt er poetshulp en nog is het hier niet elke dag spic en span. En al zeker niet sinds de komst van ons hondje. En Planckendael ligt zo ongeveer in mijn achtertuin – allez in vogelvlucht dan toch – dus als ge daar nog eens verzeild mag je altijd een seintje geven en dan drinken we da roséke of cavaatje op mijn terras.

  1. Katrien (Marie Cadie)

   juli 17, 2017 at 9:07 am

   Hihi, ik trek het me soms iets te vaak niet aan. Maar het moet wel gebeuren 🙈

   Planckendael staat de komende week nog eens op het programma :) als de zon een beetje meer schijnt! ;) bedankt voor de uitnodiging, klinkt lekker! X

 2. peggy timmermans

  augustus 7, 2017 at 7:46 pm

  Bij mij wisselt dat serieus af, ik heb niet zoveel zelfvertrouwen als iedereen schijnt te denken en de momenten dat ik mij on top of the world voel zijn schaars. Helaas.

  1. Katrien (Marie Cadie)

   augustus 8, 2017 at 7:54 am

   Oh, maar dat is zo jammer Peggy :( Al snap ik echt wat je bedoelt. Ik hoor soms ook, maar jij, jij bent toch zelfzeker. Euh … sometimes. Maar even vaak moet ik me moed inspreken. But we women need to support eachother! x

Leave a Reply