Personal

Wiske, our Jack Russel, living the doggy life!

Als kind was ik zot van huisdieren, geërfd van mijn papa vermoed ik. Want la mama was er niet zo’n fan van. Dat én het feit dat we op een drukke steenweg woonden maakten dat er nooit een huisdier groter dan een hamster, een verjaardagscadeau van de vriendinnetjes, of een cavia, eerlijk gewonnen met een spel -ahum- in huis is gekomen. ‘Koop dat maar als je alleen gaat wonen.’, was het standaard antwoord als ik weer eens een poging ondernam om een puppy of een kitten in huis te halen. Het duurde nog een aantal jaren vooraleer er een dier in huis kwam. Mijn lief en ik wilden graag een hond à la bruine Labrador, maar het werd een Jack Russel. Ons Wiske … ze kwam na een paar omzwervingen bij ons terecht en one thing is for sure, she ain’t gonna leave our family.

Voor ons is ze het liefste hondje ever en onze meisjes adoreren haar. Mijn hart staat al stil wanneer ik er aan denk dat haar leven niet zo lang zal zijn als het onze én dat ook onze meisjes op een dag afscheid van haar zullen moeten nemen. Zover is het gelukkig nog niet, dus gaan we daar nog niet teveel mee bezig zijn. Ik vind het vooral heel erg fijn dat onze meisjes leren omgaan met een dier en er ook voor leren zorgen. Onze schrikkescheet vindt foto’s laten nemen niet zo geweldig … al heb je ze waarschijnlijk al eens door beeld zien lopen. Als zijzelf in de spotlight staat, ho maar. Haar oortjes gaan gegarandeerd plat, een hele uitdaging dus om een mooie foto van haar te maken die haar echt doet stralen. Ze passeert daarom niet zo heel erg veel op mijn sociale media kanalen.

Maar geen twijfel mogelijk dat Wiske in ons gezin verwend wordt met knuffels en aandacht, maar ook met lekkers. Als dat lekkers bovendien ook nog gezond voor haar is en haar gebit gezond houdt, dan kunnen we daar alleen maar blij mee zijn. Haar staartje kwispelt al als ik nog maar de zak met de Purina Dentalife sticks open en ik hoef al helemaal haar naam niet te roepen het geritsel van het zakje horen is al voldoende voor haar. Een dagelijkse dentalife stick houdt haar gebit ook meteen in topconditie. De sticks bestaan uit een kauwbare textuur met duizenden luchtzakjes. De unieke vorm heeft 8 kantjes die haar tanden tot op haar tandvlees poetst. Ze zorgen er zelfs voor dat de moeilijk te bereiken tanden goed ‘gepoetst’ worden en er minder tandsteen- en tandplakvorming is.

Merry Christmas to all the doggies out there!

 

 

Euh, na al dat geposeer, wil ik nog wel een Dentalife hè!

Hebben jullie ook een huisdier?

Liefs,
Katrien

Leave a Reply