Food & Drinks Uncategorized

De beste manier om Vergane Glorie Fruit niet zomaar weg te kieperen.

Je kent het wel. De eerste rimpeltjes verschijnen, het ziet er niet meer allemaal zo strak uit. En de nog bolle kaken beginnen nu wel erg te glimmen. Dat kan als eens gebeuren als je fruit een paar dagen onaangeroerd in de fruitmand ligt. Meestal is dat hier niet het geval, want hier worden wel wat kilootjes weggeknabbeld per week. Maar deze keer waren de abrikoosjes die ik kocht niet echt wat het moest zijn. Het lag eigenlijk niet eens aan de smaak en zeker niet aan het uitzicht, want dat was best OK. Maar de textuur was zo melig, precies alsof er, ja, meel dus door de vrucht gedraaid is. Geen idee aan wat het ligt. Die abrikoosjes haalden het dus niet meer en bleven al enkele dagen onaangeroerd in de fruitschuif liggen. Zonde. Toch?

MarieCadie.com abrikoosjes

Maar wat doe je daar dan mee? Ik ontdeed ze snel van hun pitten en gooide ze allemaal in een kookpot, waar ik eerst een bodempje water had ingedaan. Ik bracht ze samen met een stokje kaneel én een aantal muntblaadjes aan de kook. Er mocht ook nog wat sap van een limoen bij, vonden mijn smaakpapillen.

MarieCadie.com Abrikozen Muntgelei abrikoos stukjesMarieCadie.com abrikozen munt

Als alles goed doorgekookt is, dan mag je alles doormixen. Ik deed er achteraf nog wat stevia bij … het mocht net dat stukje zoeter. Hooray for no sugar, ‘cause no guilty feelings. Meteen ook geschikt voor diabetici! Whoppaa :)

MarieCadie abrikozen muntgelei mix

En zie hier het resultaat … héérlijk bij wat natuur platte kaas  of verse kaas, hoe je wil. Eventueel met knapperige granola én schijfjes abrikoos. Mmmmm …

Mariecadie.com muntgelei breakfastMarieCadie.com abrikozen muntgelei stilleven

Je kan er ook een breakfast in a jar mee maken. Of gewoon iemand blij maken met een potje zelfgemaakte abrikozen munt gelei.

MarieCadie.com Abrikozen muntgeleiMarieCadie.com abrikozen muntgelei mom kitchen

Enne, wat doe jij met ‘vergane glorie fruit’?

Smakelijk!
Katrien

 

 1. barbara

  juli 20, 2016 at 4:59 am

  mmmm yummy!! klinkt leuk en vooral ook een keigoei idee, want al dat eten dat we altijd maar weggooien… zeg, en wat een mooi flesje ook, met die quote! waar vond je dat? supermooi!

  1. Katrien (Marie Cadie)

   juli 21, 2016 at 6:39 pm

   Thanks … Was verbazingwekkend lekker!! :D
   De flesjes vond ik bij de Action.

 2. MamC

  juli 20, 2016 at 7:46 am

  Dat ziet er heerlijk uit! :-p Configuratie, fruitsalade, compote of smoothie zijn hier de rescuetips.

  1. MamC

   juli 20, 2016 at 7:48 am

   Confituur dus (de telefoon dacht het weer beter te weten) ;-)

   1. Katrien (Marie Cadie)

    juli 21, 2016 at 6:40 pm

    Hihi .. Ik vroeg le al af wat je er dan precies mee zou configureren?! ;)

Leave a Reply