DIY Uncategorized

DIY – Halloween Costume & Make Up tutorial.

Halloween, zo stilletjes aan raakt het ook aan deze kant van het water ingeburgerd. Om niet te zeggen dat je er eigenlijk niet meer kan over kijken. Je kan er voor of tegen zijn … and honestly, I don’t care. Soms doe ik er aan mee, dan weer niet. Maar laat ik vooral eerlijk zijn … eigenlijk vind ik elke reden om me te verkleden wel leuk. Een feestje met een thema, I’m in en het liefst ga ik nog all the way. Maar goed, Halloween dus.

Een geldig excuus en een duwtje in de rug om ein-de-lijk die tule rok te maken. Ik kocht superzachte tule bij Pauli in Leuven, maar veel en veel te weinig voor een mooie volle rok. Mijn hoofd wist toen nog niet dat ik een cirkelrok wilde maken, tssss. Dus liep ik gisteren langs bij Nostex in Tienen voor nog meer tule. Jammer genoeg hadden ze er niet de zachte versie, maar kom, ik kocht nog 4,5 meter tule én daar kreeg ik nog 3 cirkelrokken uit. Wie me volgt op Instagram en al eens op mijn ‘stories’ kijkt, zal gezien hebben dat ik nog tot in de late uurtjes met mijn tule aan het worstelen was, maar de rok was klaar. Ik maakte een katoenen onderrok, daarbovenop de stuggere tule en als laatste de zachte tule. Ik stikte ze allemaal apart aan elkaar.

Een T-shirt voor op de rok, die maakte ik vorige week al. Tenminste, die T-shirt kocht ik, maar ik zocht en vond een afbeelding van een skull, voegde er ‘MC’ aan toe, zodat het toch wat persoonlijker was. Traceerde de tekening in mijn Silhouette Cameo programma, sneed het uit glitter flock, what else, perste de tekening er op et voilà.

Als laatste van mijn outfit kon toch ook niet de make up ontbreken. Ik google-de wat en ging aan de slag met mijn make-up en maakte van mezelf een soort van sugar skull.

So, no more talking, but pictures. Here you go! 

mariecadie-com-sugar-skull-halloween_1mariecadie-com-sugar-skull-halloween_2mariecadie-com-sugar-skull-halloween_3mariecadie-com-sugar-skull-halloween_4

Klaar om die snoeptaart van een paar dagen geleden aan te vallen!

mariecadie-com-sugar-skull-halloween_5

De dochter die maakte ik ook zelf! ;-) Met behulp van … wel ja, je weet wel hoe dat gaat! *schaterlacht* 

Oohhh en zag je mijn schoenen? Belachelijk hoog hè! En inderdaad, twee verschillende kleuren in éénzelfde paar. Ik kocht ze voor het feestje van mijn 35ste verjaardag toen het thema black & white with a touch of gold was. Ideaal toch. Ik liet ze speciaal van Amerika afkomen. En je kan het niet zien op mijn foto’s, maar op de onderkant staat een sugar skull, echt! Klik en kijk.

Oja, ik maakte een mini-tutorial om zelf een sugar skull te maken. Enne … psssstttt … ik vergat de tanden te tekenen. De mijne zijn gebit was al uitgevallen! *schaterlacht opnieuw* De wallen die kreeg ik er ook gratis bij, te danken aan de tule rok! ;-)

mariecadie-com-sugar-skull-make-up-tutorial

Do you like it, or not? We had a blast!

Liefs,
Katrien

Nu ik er zo over nadenk … eeuwen geleden dat ik nog een pin it en make it postte. Deze telt wel driedubbel mee eigenlijk! Vergeten wat dat nu weer was? Check it out op de blog van Lieselove.be.

PinItMakeIt

 1. histoiresdecoutureblog

  oktober 31, 2016 at 7:15 am

  Love the skirt Katrien ! Keep up the great work !

 2. Barbara

  oktober 31, 2016 at 7:42 am

  Leuke rok! En die schoenen, ik zou er niet op kunnen lopen :-)

  1. Katrien (Marie Cadie)

   oktober 31, 2016 at 8:40 am

   Dank je wel :)) die schoenen zien er erger uit dan ze zijn … Maar niet om mee te gaan shoppen ;))))

 3. petra

  november 12, 2016 at 4:24 pm

  Waauw zeg, supertof gedaan!

Leave a Reply