DIY Uncategorized

Ook zo in de ban van handlettering? Kom naar de workshop op zaterdag 26 november!

Ik beken, weer iets nieuws, Marie Cadie is in de ban van handlettering. Al jàren teken ik letters op elk stuk papier dat ik tegenkom. Als ik tijd heb om te droedelen, dan ben ik vertrokken. Toen ik op Pinterest pins tegenkwam met ge-handletterde teksten wilde ik dat natuurlijk ook proberen.

Ik maakte er al eens eentje om mijn cupcakes van de nationale feestdag te vergezellen.Of om een blogpost op te leuken.

 

Ik maakte er eentje voor een koppel dat ging trouwen. Ik vind het altijd fijn om iets van mezelf te geven. Om extra effort en moeite te steken in een cadeau.

IMG_8147.jpg

Voor een koppel dat al 10 jaar geleden getrouwd is en mekaar nog altijd graag ziet!

mariecadie-com-handlettering

Maar ik ‘trish’ een beetje en schakel de computer al eens in om me te helpen met een bepaald lettertype of tekening. Dus ging ik op zoek naar iemand die me daarmee kon helpen. Ik vond Liesbet van Mino Paper Sweets – en besliste dan maar om een workshop te organiseren. Hoppa! Als dat geen goed nieuws is? Jullie kunnen dus ook deelnemen en alle geheimen van handlettering leren. It’s going to be so much fun. Liesbet is echt een krak in het handletteren en haar workshops zijn altijd in een mum van tijd uitverkocht. Het is trouwens best uniek dat ze speciaal naar Hoegaarden afzakt, want eigenlijk woont ze in Gent. Neem je agenda erbij en kijk of er nog een gaatje is op zaterdag 26 november van 10u tot 13u, want dan gaat de workshop door.

Ik laat je nog even meekijken naar het werk van Liesbet.

banner_handlettering02

Mooie handgeschreven woorden of zinnen, versierd met kleine illustraties, bloemetjes, pijlen en wimpels … je hebt ze waarschijnlijk al zien verschijnen in de ontwerpen van Mino. Het vraagt wat oefening, maar met een paar eenvoudige tips & tricks leer je al snel de basis en word jij misschien straks ook een expert in handlettering!

banner_handlettering01

Handlettering gaat in de eerste plaats om oefening. Met heel wat voorbeelden op de tafel, een blanco schrift en zwarte stiften in de aanslag, toont Liesbet jou hoe de handlettering ontwerpen van Mino tot stand komen. Daarna ga je zelf aan de slag, oefen je op verfijning en compositie en leer je hoe je kleine illustraties kan integreren in je project. Daarbij mag je exclusief gebruik maken van meer dan 100 kleine Mino-illustraties!

Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een schrift vol probeersels en een paar papieren goodies met daarop jouw handgeletterde quote, jullie namen, een inspirerend woord.

banner_handlettering03

Waar gaat het door? Ik mag jullie uitnodigingen in de prachtig gerenoveerde Begijnhoeve in Oorbeek. Deze hoeve ligt verscholen tussen de velden rond Tienen en Hoegaarden. Ze hebben er trouwens echt zalige ijscoupes!

sfeerbeelden_traditie

Datum: zaterdag 26 november 2016 – 10u tot 13u
Prijs: €65 – materiaal & mini ontbijt & drank inbegrepen
Locatie: Begijnhoeve oorbeek
Ga naar huis met een goodiebag met leuke spulletjes in!

Let op, je moet er wel snel bij zijn, want er zijn maximum 15 plaatsen voorzien.

Inschrijven? Stuur een mailtje met onderwerp ‘Workshop Handlettering’ naar MarieCadie@outlook.com, dan bezorg ik je alle info.

Tot dan?
Katrien


annulatie deelnemers
Afhankelijk van het tijdstip van de annulatie, wordt een percentage van het inschrijvingsgeld al dan niet terugbetaald. Cancel je als deelnemer meer dan 14 dagen voor aanvang van de workshop, zal 75% van het inschrijvingsgeld terugbetaald worden. Cancel je  minder dan 14 dagen voor aanvang van de workshop, krijg je slechts 25% van het inschrijvingsgeld terugbetaald. Annuleer je binnen 48 uur voor de start van de workshop, dan kan het inschrijvingsgeld helaas niet terugbetaald worden. Wordt de plaats toch nog ingevuld, dan wordt 100% van het inschrijvingsgeld terugbetaald.

 

 

4 Comments

 1. Hilde

  oktober 26, 2016 at 2:40 pm

  Onlangs ook begonnen met handlettering, inderdaad leuk om te doen. Die workshop laat ik even aan me voorbijgaan, jouw blog echter niet ;-). Mooi en inspirerend wat ik hier zoal vind.

  1. Katrien (Marie Cadie)

   oktober 27, 2016 at 12:42 am

   Oh super Hilde! Ik vind het echt leuk :-) Jij ook veel plezier er mee? Kan ik ergens iets van jouw werk zien?

   Dank je wel voor het compliment. Dat is heel leuk om te lezen!

   1. Hilde

    oktober 27, 2016 at 7:36 am

    Het is echt een plezier om te doen hé. Nu je het vraagt: ik heb een logje geplaatst (genaamd Handletteren en handwerken) op eigen blog: http://www.Regenboogbui.wordpress.com. Altijd welkom :-) en ik kom zeker nog langs bij jou.

    1. Katrien (Marie Cadie)

     oktober 27, 2016 at 11:44 am

     Ja, inderdaad … Ik ben eens snel gaan piepen, maar ik keer zeker nog eens terug! :-)

Leave a Reply