DIY Uncategorized

Ik stikte een wanna-be Lila dress voor mijn oudste.

Zij vraagt, ik draai ofte … ik naai! Maar met plezier. Niets maakt me gelukkiger dan mijn kleine -ahum, grote- meid zien stralen. Dus als mejuffer dezelfde kleedjes wil dan haar kleine babyzusje, dan is mama blij dat ze zelf, als ze tijd heeft tenminste, al eens iets kan naaien. Het leeftijdsverschil maakt het er niet altijd gemakkelijker op, niet voor het vinden van dezelfde kledij, maar ook de patroontjes willen al eens tegenwringen ;-)

Het Lila kleedje dat ik maakte uit een Koala paneel van Bambiblauw voor onze kleinste dame showde ik al eerder, hier. Ik bestelde ook het grotere paneel met dezelfde print voor mijn oudste meisje. Nu bestaat de Lila dress niet in de maat van de grootste dochter, maar ik zorgde ervoor dat de twee kleedjes op elkaar lijken. Ik tekende een eenvoudig A-lijn kleedje in haar maat, maar knipte het bovenpand los van het onderpand. Dat deed ik al op mijn patroonpapier, aangezien je er dan nog naadwaarde aan moet tekenen. Op deze manier kon ik het flapje van de Lila dress toevoegen aan het A lijn kleedje én dat was voldoende om de grootste ervan te overtuigen dat het hetzelfde kleedje was. Al wilde ik er voor haar ook persé zakken in maken.

En dat deed ik zo:

1/ teken een zakpatroon. Ik nam de hand van Estée Marie en tekende er een soort van ovaal rond. Et voilà, mijn zakpatroon is geboren én meteen een perfect fit voor het handje van mijn dochter.

MarieCadie.com Lila dress hack_teken hand patroon

2/ vergeet geen naadwaarde toe te voegen. Teken rondomrond één cm bij.

MarieCadie.com Lila dress hack_1 cm naadwaarde extra

3/ Patroontje uitknippen, overtekenen op je stof (2x rechts, 2x averechts) en ook uitknippen natuurlijk.

MarieCadie.com Lila dress hack_stof uitknippen

4/ Aan de zijkanten van je voor én achterpand naaien. Vergeet niet om de goeie kanten op de goeie kanten te leggen.

MarieCadie.com Lila dress hack_stikken

6/ Daarna voor- én achterpand aan elkaar stikken. Vergeet zeker niet om de zakjes naar buiten te flappen en er rond te stikken. Et voilà, de zakjes zijn geboren! -no picture-

Ongetwijfeld bestaan er betere of volledigere zakken-maak-tutorials op het net. Maar aangezien je hier nu toch aan het lezen bent én de foto’s gemaakt werden, vuur ik het hier nog eens op u af. Ge kunt er maar mee geholpen zijn, niet waar?

En hier zijn ze dan, mijn twee meisjes met een Lila dress & een Lila dress wanna-be. Ik was in eerste instantie niet zo’n fan van het stofje voor de oudste, maar nu ze het zo aan heeft, vind ik haar er toch wel leuk mee staan. En nog beter, ook zij vindt het fantastisch!

MarieCadie.com Lila dress hack_EM&A1.jpg

MarieCadie.com Lila dress hack_EM en AEr rees wel al onmiddellijk een probleem bij het aankleden! Toen ik de drukknopen wilde openen, scheurde die gewoon uit mijn stof. Ik vrees dat ik er in de toekomst toch vlieseline zal moeten tussenstrijken. Tenzij jij nog ander tips hebt, laat maar komen. Ik loste het op door de twee stukken op elkaar te stikken en het ‘gat’ te verbergen met een knoop. Nobody knows … efin, now everybody knows.

MarieCadie.com Lila dress hack_detail knoop

MarieCadie.com Lila dress hack_groot en klein kleedje

Houden jullie kids, of jijzelf ook zo van twinning?

Liefs,
Katrien

Compagnie-M_banner_468x60

patroon: Lila dress van Comapgnie M. en Lily & Woody
stof: koala paneel by Bambiblauw
dochters: eigen productie <3

   1. Katrien (Marie Cadie)

    juni 7, 2016 at 10:39 pm

    Ok lap, da moest dus ne lachsmiley zijn! ;)

 1. barbara

  juni 19, 2016 at 5:05 am

  ik denk dat ik op Facebook al wel eens gereageerd had, maar nu hier toch ook, want echt, dit is zooo heerlijk cute!!! die twee meisjes van jou zijn wel ideale modellen he :-) zo lief samen! dat lukt mij hier niet vaak :-) Ik heb je net toegevoegd op bloglovin, ik bleek je enkel via wordpress te volgen en vind zelf bloglovin handiger. Nu ga ik niks meer missen :-) (allez, hopelijk ;-) )

  1. Katrien (Marie Cadie)

   juni 20, 2016 at 8:25 am

   Hey miss … thanks a lot! Het is hier ook geen sinecure hoor om ze allebei even stralend op de foto te krijgen. En plus, heeft mijn oudste er een broertje aan dood om op de foto te gaan!

   Ja, ik vind bloglovin ook het gemakkelijkste om op de hoogte te blijven. Alleen wil de app wel eens haperen op mijn telefoon … én reageren op een blogger blog met een wordpress account is ook al zo’n gedoe. Maar gelukkig is dat bij jou niet het geval! ;-)

 2. B-Naais

  juli 12, 2016 at 2:59 pm

  Wat een super tof idee! Lijkt me een heel comfortabel jurkje zo.

  1. Katrien (Marie Cadie)

   juli 13, 2016 at 10:20 pm

   Dank je! Het is ook vooral handig omdat ze dat gewoon ook zelf kan aantrekken zo! :-)

Leave a Reply