Fashion & Beauty Food & Drinks Uncategorized

Lange weekends & Pink Cupcakes, please mama!

Wat is dat toch met die lange weekends?! Een mens zou er nog aan gewoon worden. Er stond eens niets op de planning ten huize Marie Cadie. Buiten een verjaardagsfeestje van de oudste  en een klantenbezoek van Mr. J. Verder hadden wij dit weekend een lege agenda, géén moeten voor de verandering, een zaligheid! Al kon ik het toch niet laten om het vol te proppen, hihi, zo ben ik dan weer wel.

Ik trakteerde mezelf op schoenen in een prachtschoenenwinkeltje in Tienen. Comfy hakjes, als dat dan al bestaat, in het zilver, dat dan weer wel. Het handtasje én de Marie Cadie oorbelletjes (een hartje en een sterretje) glipten ook in mijn zakje. -oops-  De stoffenwinkel iets verderop riep ook mijn naam. Mijn vingers gleden over verschillende stoffen en in gedachten maakte ik al kledingstukken, maar ik kocht er geen één. Geen enkel. Niks, nada, noppes! Het is een mirakel, maar het is een feit. Ik genoot er alleen al van om aan de stoffen te voelen en nog eens te gaan kijken, zonder een kinderhand die aan mijn mouw trekt. Of een stemmetje dat ‘Mama, zijn we nu weer weg?’, roept. Nog snel boodschappen gedaan om erna de oudste van het verjaardagsfeestje te gaan halen. Haar vraag of ze nog 5 minuutjes langer mocht blijven spelen, trakteerde mezelf op een gezellige mama-babbel. En dat kon, want we moesten nergens zijn, niet rushen om ergens op tijd te geraken. Easy!

IMG_6801MarieCadie.com Shoes handbag silver glitter

Dag twee starte met wat uitslapen voor mezelf. Ik was verbaasd toen ik wakker werd en het bijna 10u was, dank je wel Mr. J! Dat het deugd deed, want hier liggen al een tijdje ziektekiemen te broeden, maar ik geef er liever niet aan toe. We gingen dan maar een stevig ontbijt nemen in het buurtdorp. Spek en eieren én een oudste dochter die nog een tweede bord nam! Of zou dat aan de belofte gelegen hebben dat er nog een bezoekje aan de kermis zou volgen?

MarieCadie.com Kermis Meldert

In tegenstelling tot vorig weekend was het freezing cold, maar desalniettemin werd er genoten én cadeautjes gevist en geschoten. Ik kleurde nog een stofje én zorgde ervoor dat mijn volgende witte was er niet blauw zou uitzien. Het kleuren is niet 100% geslaagd. Het kleurde niet mooi egaal én ik had een donkerder blauw in mijn hoofd. Een volgend tripje naar de Veritas is al ingepland. Ik kleur het gewoon nog een keertje blauw!

En wat ik allemaal in dag 3 gepropt heb, dat begrijp ik nog altijd niet goed. Onder het mom van “we hebben toch nachttarief op een feestdag” werd er hier lustig verder gewassen en gedroogd. En dat waren niet de twee enigste toestellen die hier draaiden, mijn naaimachine moest er ook aan geloven. Ik maakte een rokje voor ons kleinste prinsesje én zoomde een kleedje om voor de oudste. Twinning for the win! Maar op die foto’s is het nog eventjes wachten, want ik hou ze voor een volgende blogpost! Zelfs op instagram heb ik nog niets gelost. Ik zette zelfs een kleedje voor mezelf ineen, dat nu nog enkel op het omzomen wacht.

En nu komen eindelijk die cupcakes van in de titel ten tonele. “Mamaaaaa wanneer gaan we nu cupcakes bakken? Roze!” Ik denk dat ze het een keer of 10 heeft geroepen toen ik eindelijk door de knieën ging.  Bakwonder en al zijnde, not, heb ik altijd wel een mix in huis om iets dergelijks uit mijn mouw te schudden.

Eitjes gekluts, kleurstof erbij en kijken hoe de Kitchenaid het beslag roze maakt. Healthy? Niet aan gedacht deze keer! MarieCadie.com pink cupcakes 2.jpg

Na een twintigtal minuutjes mochten de cupcakes uit de oven, hoera! En ze waren roze. Afkoelen, patatjes én groentjes eten, en eindelijk mocht die oudste dochter van mij haar cupcakes versieren. Dr. Oetker gelstiften to the rescue! En ik blijf me trouwens afvragen waarom mijn cupcakes nooit mooi bol staan? Ik heb altijd cupcakes, of ander gebakjes die er uit zien als de rug van de Hunchback of Notre Dame. Tips & tricks always welcome. Oh, en ze wilde natuurlijk zelf ook een foto maken. Hoe ik ook altijd probeer de rommel uit de cadrage te houden, she doesn’t care. <3

MarieCadie.com cupcake rommel

Na het badje waren er twee kids uitgeteld. Want ja, er werd nog uitgebreid met de baby gespeeld én foto’s getrokken. Het rokje en kleedje, remember. Terwijl de dochters dromen van prinsessen en kastelen, kroop mama nog achter haar laptop. Een paar werkmailtjes getikt, een ideetje links en rechts op een papiertje gekrabbeld … en deze blogpost geschreven. En dan vergeet ik nog het één en ander.

Had jij ook zo’n gezellig druk alles mag maar niets moet weekend? Of zag het er totaal anders uit?

Geniet van de korte werkweek!

Liefs,
Katrien

 

Leave a Reply