Uncategorized

Tienen, I -heart- this city #4 – Picknick op het vianderdomein.

Het was vandaag de allerlaatste dag van de vakantie, dus wilde ik wel eens iets leuks doen met de oudste. Zelf wilde ze al liever naar school vertrekken, maar ze zal toch moeten wachten tot 1 september. Hopelijk blijft haar enthousiasme even fel!

Misschien is het wel het moment om er een traditie van te maken. Die allerlaatste dag van de schoolvakantie, moeder-dochterdagje. Mmmmm … als ik dat nu volgend jaar niet vergeet, dan zijn we vertrokken!

Het plan om te gaan picknicken op het vianderdomein had ik al in juni. Maar toen stak het prachtige weer, NOT, er een stokje voor. De Tienen, I <3 this city reeks viel er meteen een beetje bij stil. Maar niet getreurd, we’re back!

Ik maakte sandwiches en kleine snackgroenten, kippenboutjes en pastasalade. Gekochte limonade én koffie in een thermos. Dat ik op mijn lijn let, zegt u? Ja, maar vandaag dan eventjes iets minder. Nu ik het hier zo neerschrijf wilde ik dat ik alle dingen zelf had gemaakt, maar er werden er een aantal gewoon gekocht. Ha! Dat mag ook eens een keertje. We zochten een plaatsje uit, niet ver van de parking, because believe me: Voor dat picknick gerief mee te sleuren, daar heb je of A. een krachtpatser voor nodig of B. een klein beetje spieren in je armen én een portie doorzettingsvermogen.

Natuurlijk hadden we veel en veel teveel mee, maar lekker dat was het wel. Kijk je mee naar onze laatste vakantiedag?

Oh ja, misschien nog even dit: Het vianderdomein is 8 hectare groot en telt wel 3 visvijvers, met heul veul hongerige eendjes. Er is een buitenluchtschooltje, mini blote voetenpad, een klimtoren, speeltuin én zelfs waterspeeltuin. Als je geen zin hebt om al die picknick zelf mee te sleuren, dan is er ook nog een cafetaria waar je iets kan bestellen om te knabbelen en te sabbelen. Schreef ik dat nu echt? Ja! En ik laat het staan! *schaterlach*

MarieCadie.com viander_1

Wie me volgt op Instagram (@mariecadie) zag bovenstaande foto al op mijn ‘stories’ passeren. In mijn zonnebril zie je een stukje van ons picknickdeken. Because, believe it or not, daar heb ik géén foto van!

MarieCadie.Com viander_2MarieCadie.com viander_5

Meneer De Pauw liet zich niet zo gewillig fotograferen. Het moet nogal een zicht geweest zijn, ik, met mijn iPhone achter die pauw. Al kijkt daar tegenwoordig niemand meer van op, van al die fototrekkerij!

MarieCadie.com viander_4

Boerenpaard en kar kwamen ook voorbij gewandeld! Die beestjes moeten het ook nogal warm hebben gehad!

MarieCadie.com viander_3

Een mini blotenvoetenpad. Dat zo in de smaak viel, dat onze oudste ook wel eens naar het echte blotenvoetenpad wilde gaan. Het is eens een idee!

IMG_8637MarieCadie.com viander_7MarieCadie.com viander_8MarieCadie.com viander_9MarieCadie.com viander_11IMG_8652MarieCadie.com viander_10

“Koud en ook wel een beetje vies hoor, mama.” Maar na 5 minuten kreeg ik ze niet meer weg uit het waterspeeltuintje! MarieCadie.com viander_12MarieCadie.com viander_13MarieCadie.com viander_14

Bijleren, dat deden we in de buitenklas. Over de bijtjes en andere kriebelbeesten.

MarieCadie.com viander_16MarieCadie.com viander_15

Wij hadden een superfijne en heel erg zonnige laatste vakantiedag. Als ik er dan toch een traditie van wil maken, laat dan die dag ook maar het zonneke schijnen. Deal?

Deden jullie iets speciaals op de laatste vakantiedag? Of zitten jullie kids al met lijf en leden in 1 september modus?

Liefs,
Katrien

1 Comment

  1. Katrien (Marie Cadie)

    september 1, 2016 at 12:34 pm

    Ja, dat was het absoluut. Er zijn daar een aantal dingen vernieuwd, echt leuk.
    Alleen zijn de toilettenen een vreselijke NO NO!! :/

Leave a Reply