Food & Drinks Uncategorized

To cake or not to cake? Welke vind jij de lekkerste? Ik daag je uit!

Het was alweer een tijdje geleden dat hier gebakken werd. Het is thans een fijne bezigheid om samen met de dochter te doen én eentje die haar ook erg kan plezieren. Behalve dan deze dag. Ach ja, meisjes van vijf?! ;-)

Zondag, cake dag. Dat het inderdaad lang geleden was dat er nog eens iets zoets uit de oven kwam, van toen dus. Al kreeg ik een tijdje geleden een hele tafel inspiratie voorgeschoteld op de High tea van Dr. Oetker. En niet alleen inspiratie, maar we kregen ook een uitdaging mee: “Bak een lekkere cake die je aan je grootmoeder/vader doet denken.” En eerlijk, ik kon er me de eerste momenten niets bij voorstellen. Een bakkende oma? Had ik die dan wel gehad? Oma’s wel ja, twee om precies te zijn. De ene stierf veel en veel te vroeg en had ook diabetes, dus daar werd er niet veel gebakken. Van de andere herinner ik me precies dat ze niet zo’n keukenprinses was.

Af en toe stond er thans wel eens iets zelfgebakken op tafel. En als het cake was, dan zaten er steevast appeltjes in. Of tenminste, dat is wat mijn herinnering me doet geloven.

Aan de slag dus, met beslag én appeltjes. Gelukkig bestaan er voor mijn niveau van bakkunst gewéldige bakmixen van Dr. Oetker. Ik ging deze keer voor de wolkencake, een mix om, zoals het woord het al zelf zegt, een wolkenzachte cake te maken.

MarieCadie.com ingredienten appelcake Dr.OetkerMarieCadie.com appel cake springvorm

Boterhampapiertje leggen op de bodem van je springvorm voorkomt dat de cake aan diezelfde bodem blijft plakken. En ja, ik heb al ooit cake mét springvormbodem en al op tafel gezet. Niemand die zich afvroeg waarom. Gelukkig.

MarieCadie.com appelcake bakspray DrOetkerMarieCadie.com appel cake bakspray 2 DrOetker

Daarna vet je de springvorm in. Super easy met de bakspray van Dr.Oetker. Psssjjjttt psssjjttt en klaar. Hoppa!! Géén geknoei meer met boter die je moet laten smelten en die je dan netjes gedoseerd moet spreiden. Nope, met deze spray ben je echt op 1 2 3 klaar. Super handig if you ask me.

MarieCadie.com appelcake appeltjes

Ik schilde de appeltjes, eentje in flinterdunne sneetjes. Of tenminste, de mandoline nam dat taakje van me over. Alle schijfjes netjes even dun! Het andere appeltje sneed ik in brunoise. Ik dacht altijd, dat zijn kleine stukjes appel (in dit geval). Wrong! Dat zijn kleine, evengrote (!!) blokjes appel. Tenminste dat leerde ik onlangs bij een kookworkshop die we als teambuilding deden met het werk. Ik deed mijn uiterste best om ze zo gelijk mogelijk te snijden. Oordeel vooral zelf of dat gelukt is.

MarieCadie.com appelcake beslag drOetkerMarieCadie.com appelcake beslag room ei DrOetker

Drie eitjes én room toevoegen aan de bakmix … en eventjes die keukenrobot zijn werk laten doen. Moeilijk hè, al dat bakken! *schaterlach*

MarieCadie.com appelcake limoen DrOetker

Ik voegde er ook nog een citroen aroma aan toe. Kwestie van een frisse toets aan de zachte cake te geven. Maar daar doe je lekker je eigen zin mee. Als alles goed gemixt is mag alles 45 minuutjes in een voorverwarmde oven op 150°. Et voilà …

MarieCadie.com appelcake gebakken DrOetker

… het versieren kan beginnen!

Mijn appeltjescake kreeg nog een laagje taartina er over. Als je goed kijkt dan zie je dat de brunoise appeltjes in onderstaande foto een beetje een roze blos hebben. Wel dat is de taartina, die ik met een mengeling van vruchtensap van cranberries en water maakte.

MarieCadie.com appelcake finished DrOetker

Datzelfde cranberry drankje werd ook bij de cake geserveerd. Smullen maar. De geur van deze cake alleen al brengt me terug naar mijn kinderjaren.

MarieCadie.com appelcake finished 2 DrOetker

Ik maakte ook nog een tweede versie van mijn Grandma’s cake. En dat is er eentje met rode besjes, geplukt uit onze eigen tuin. De beste snoep die er bestaat als je het mij vraagt.

MarieCadie.com rode besjes cake  DrOetkerMarieCadie.com rode besjes cake 2  DrOetker

Maar zeg eens? Welke taart of cake doet jou aan je eigen grootmoeder denken? En kreeg je de bakkunsten van haar mee? En nog meer … durf jij het aan je eigen versie van Grandma’s cake te bakken? Succes! Vergeet niet om me een seintje te geven of gebruik #bakMetMarieCadie en als je je ook laat begeleiden door Dr.Oetker, gebruik dan ook gerust #bakewithDrOetker.

Ik ben benieuwd!

Bak ze,
Katrien

Leave a Reply