DIY Uncategorized

Twinning voor de dochters in een Lotta van Soft Cactus.

Wie helemaal into naaien is, weet met het lezen van deze titel waaraan hij of zij zich kan verwachten. Indien niet ben je hopelijk wel getriggerd om verder te lezen.

Het lag al een tijdje klaar, dat mooie zachte stofje van Soft Cactus. Ik denk dat ik het zowat bestelde van de moment dat de nieuwe stoffencollectie gelanceerd werd. Het verwerken ervan, dat duurde eventjes langer. Wat ik ermee wilde maken, dat stond direct vast. Een geliefd patroon hier bij de dochter: het Lotta rokje van Compagnie M. Het zwiereffect én de zakjes om van alle kleine geheimpjes in mee te smokkelen, do the trick!

Het lotta rokje voor de oudste werd vorige week tijdens het tweewekelijkse naaicafé eindelijk  afgewerkt. Ik vergat ook altijd wel iets, eerst had ik een gewone in plaats van een blinde rits mee, knipte ik de tailleband verkeerd, vergat ik de vlieseline, … en de weken verstreken en ik begon zo stilletjes aan te vrezen dat mijn geknipte rokje te klein zou zijn. Gelukkig groeit mijn oudste vooral in de lengte! Aangezien ze echt door het dak gaat van blijdschap als ze hetzelfde mag dragen als haar kleine babyzusje, wilde ik persé voor ons kleinste meisje ook een rokje maken. Een rimpelrokje op elastiek, maar wél met de typische lotta zakjes, want dat kleine detail, doet toch veel vind ik.

mariecadie.com Lotta rokje compagnieM Soft Cactus

mariecadie.com Lotta rokje compagnieM Soft Cactus_4mariecadie.com Lotta rokje compagnieM Soft Cactus_3mariecadie.com Lotta rokje compagnieM Soft Cactus_2

Aren’t they too cute? Mijn meisjes ‘twinnen‘ er op los. Gewéldig hoe de oudste er van geniet om hetzelfde aan te doen als haar zusje! Aangezien de modellen niet zo te forceren zijn, nog een paar fotootjes zonder kids er in!

mariecadie.com Lotta rokje compagnieM Soft Cactus_5

Voor het kleinste rokje verkleinde ik het zakje van het Lotta rokje van Compagnie M met het kopieerapparaat. Ik voegde hier geen rits aan toe, maar verving deze door een brede elastiek. Nog zo gemakkelijk voor het aan én uitkleden van een baby.

Het rokje naaide ik wel met een siersteek vast op de elastiek. Hartjes for the win! <3 Dit is trouwens de eerste ‘serieuze’ keer dat ik een siersteek van mijn Pfaff gebruikte. Honestly, I like like like it! Ja, drie keer. Ik had er zekers 4 keer van gemaakt als ik ook nog had gedurfd om de hartjes met een contrasterend garen te stikken.

mariecadie.com Lotta rokje compagnieM Soft Cactus_detail_6

Het Lotta rokje voor de oudste werd wel met de gewone tailleband én blinde rits gemaakt. Het bijpassende T-shirt en golfke (cardigan) zijn van Someone.

mariecadie.com Lotta rokje compagnieM Soft Cactus_7mariecadie.com Lotta rokje compagnieM Soft Cactus_8

Het Marie Cadie labeltje mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Het oranje bloemenknoopje vond ik bij Veritas. Past er perfect bij, al miste het toch wat blingbling volgens mijn oudste! Van wie zou ze dat hebben? *winkwink*

mariecadie.com Lotta rokje compagnieM Soft Cactus_detail_9

Twee blije meisjes en 1 blije mama, meer moet dat niet zijn.

Ook een Lotta rokje maken, voor de meisjes? Of het meisje in jezelf? Koop je papieren of PDF patroon bij Compagnie M., beschikbaar voor kids of volwassenen. Je krijgt er trouwens een super handleiding bij met foto’s, zodat het ook voor beginnende naaisters haalbaar is.

mariecadie.com Lotta rokje compagnieM Soft Cactus

Sorry, maar ik kan maar geen genoeg krijgen van die lachende gezichtjes!

Veel naaiplezier,
Katrien

Compagnie-M_banner_468x60
patroon: Lotta rokje van Compagnie M
bijpassende T shirt & Cardigan: Someone
stof: From Berlin with Love & Blowballs van Soft Cactus
bloemknoopje én blauwe elastiek: Veritas
modellen: My Girls <3

8 Comments

 1. barbara

  mei 18, 2016 at 10:12 pm

  Dat snap ik dat j daar niet genoeg van krijgt!! Echt prachtig, de rokjes allebei, en echt tot in de details, heeeeeel veel hartjes voor die hartjes, idd!! Zalig! En dan die foto’s van jouw twee meisjes, geweldig gewoon! Ik smelt helemaal weg!! Echt de max!!

  1. Katrien (Marie Cadie)

   mei 18, 2016 at 10:24 pm

   :-) hihi … dank je wel. Ik krijg ook niet genoeg van de hartjes. thanks meid. Hoe gaat het met jou in the US of A?! ;)

   1. barbara

    mei 19, 2016 at 1:47 am

    hej Katrien, het is hier een hele aanpassing, maar so far so good. een beetje met ups en downs, maar dat de meisjes over de jetlag heen zijn, helpt al héél wat! we kijken nu vooral uit naar onze vaste stek en de komst van onze eigen spulletjes, zodat we kunnen settelen. Maar in het algemeen kan ik zeggen dat het goed meevalt tot nu ;-) bedankt!

 2. Jongens toch!

  mei 20, 2016 at 6:09 pm

  Wat een mooie outfits en foto’s! Die hartjes maken het af, een idee om te onthouden!

  1. Katrien (Marie Cadie)

   mei 21, 2016 at 10:13 am

   Thanks!! :-) En de hartjes rekken nog genoeg mee ook!

 3. Katrien (Marie Cadie)

  mei 27, 2016 at 11:17 pm

  Dank je wel Anneleen … ik vind ze ook om op te eten! En ik verwonder me er zelf nog altijd over dat de oudste het zo fantastisch vindt om hetzelfde te dragen :)

Leave a Reply