Food & Drinks

Als de kat van huis is, dan eten wij macaroni met hesp & kaas én verborgen groentjes!

Oh, Mac & Cheese … er zijn niet veel dagen dat ik het niet zou eten. Lekker, maar niet zo gezond, comfort food. Het ontbreken van de groeten in dit gerecht doen me toch vaak naar iets anders grijpen. Komt daar nog bij dat Mr. J, meneer Marie Cadie, niet te verleiden is voor warme kaassaus. De oudste dochter en ik daarentegen, wij lusten er wel wat van.

Toen meneer Marie Cadie dus aankondigde dat hij er vanavond niet zou zijn, wist ik stiekem al wat er op het menu zou staan: Macaroni met kaas én hesp.

Ik wilde deze keer wél een versie die iets gezonder was en zwierde er groentjes bij, enfin ik gooide er een hele bloemkool in!

Mac & Cheese is echt een poepsimpel gerechtje! Je start dus met de macaroni en in dit geval ook de bloemkool te koken.

Als de bloemkool gaar is, leg je die op de bodem van je ovenschotel en stampt deze in kleine stukjes.

En niemand die ooit vermoed dat er groentjes in deze schotel zitten! Bovenop de bloemkool komt de gekookte macaroni & de kaassaus. Bechameleke maken, geraspte kaas er in, kruiden indien gewenst … én dan geplette, hardgekookte eitjes. -daar gaat de extra gezondheidsfactor- Die eitjes geven echt een lekkere smeuïge smaak aan de macaroni.

MC-macandcheese_eitjes

Plet ze wel fijn genoeg, zodat ze volledig  in de kaassaus verdwijnen. Oh en vergeet ook niet om er hespstukjes in te doen. Soms zijn dat hesp reepjes die ik kant en klaar in de supermarkt kocht. Maar het allerlekkerste is om er een paar sneetjes hesp in te doen én deze in kleine stukjes te scheuren. Mmmmmmmmm ….

Als alles in de ovenschotel zit, dan strooi je er nog een restant van de geraspte kaas over.

MC-Macandcheese_kaas

En kan de hele handel in de oven!

MC-Macandcheese_klaarvoordeoven

Oh … een tip voor als je graag een bruin korstje wil: doe wat paprikapoeder over de kaas. Et voilà, een mooie cheesy crust is yours!

MC-Macandcheese_uitdeoven

En we vonden het lekker!

Heb jij zo een comfort food met gezonde twist? Of een favorietje dat je op tafel tovert als de man des huizes niet mee eet?

Ik ben benieuwd!

Liefs,
Katrien

3 Comments

 1. An_nononsonsmoms

  maart 6, 2016 at 10:59 pm

  Dit ziet er lekker uit. Mac ’n cheese is de man zijn favoriete kost en als ik daar iets anders in zou doen vindt hij dat ‘verkrachting’ van het origineel. Dus dit ga ik ook eens bewaren voor wanneer hij ’s middags uitgebreid ging lunchen met collega’s. :-)

  1. Katrien (Marie Cadie)

   maart 6, 2016 at 11:07 pm

   ;-) Die mannen toch! Ik moet zeggen dat je de bloemkool bijna niet proeft. Ik verzwijg het ook tegen de dochter … en het geeft mij een iets kleiner schuldgevoel! ;-))

Leave a Reply