Food & Drinks

Drink jij voldoende water? Met mijn 7 tips lukt hetzeker!

Ik vind het niet altijd even eenvoudig om voldoende, anderhalve à twee liter, water te drinken. Ik moet er echt aan denken om het te doen. Thans, hoe meer je drinkt, hoe meer dorst je krijgt en hoe meer je wil drinken. Maar toch slaag ik er meer dan eens in om ’s middags te constateren dat ik nog geen druppel gedronken heb. Oh no!

Maar ik doe mijn best, want ik wil graag nog een aantal –zwangerschaps-kilootjes kwijt én laat water drinken daar nu net goed bij helpen.

Met mijn 7 tips & tricks lukt het me vaker wel dan niet.

1. Neem een bidon mee naar het werk! Bij ons op het werk staan er waterfonteintjes van SipWell, handig om voldoende water te kunnen drinken. Maar als ik ’s morgens een bekertje vul of een glas, dan staat het er ’s avonds als ik weer naar huis wil vertrekken vaak nog. Ik ben dan begonnen met een bidon mee naar het werk te nemen. Een succes, meestal dan toch. Mijn bidon is de 1 liter eco-fles van Tupperware, met handige drinkteut!
Oh en heb je niet direct een Tupperware party op de agenda staan? Je kan ook speciale bidons via bol.com kopen, speciaal omdat er al een reservoir voorzien is om fruit in te steken … en dat brengt me al direct bij puntje 2.

MC MarieCadie.com eco waterfles tupperware2. Infused water, dat je zelf maakt! Ik hou van gember en limoen in mijn water. Je doet een paar schijfjes in je water en dat krijgt meteen een subtiele fruitsmaak. Bye bye saai water. En als je wil kan je nog een hipper versie maken ook! Als je je fruit in schijfjes snijdt en ze dan in een bokaal met water overgiet. En water drinken maar. Trouwens, de dochter vind dit ook de max. En wij houden ook van de pompelmoesversie. Taste and no calories!

3. Geen tijd of zin om zelf infused water te maken? Dan koop je toch gewoon flavoured water. Je kon al wel langer water met een citroen smaakje kopen, maar Spa is helemaal mee op de kar gesprongen én je kan ook kiezen voor de smaakjes Blackcurrant, Grapefruit en Lime. Lekker! Ook Perrier heeft verschillende smaakjes in huis en Badoit doet ook mee.

4. en hoera! Dat tasje koffie of thee, zonder suiker, dat telt gewoon mee! Dus euh … gewoon zwarte koffie, niet de versie zoals die hieronder staat! ;-)

MC_BU Card_front_coffee

5. Elke keer ik van mijn bureau opsta, dan moet ik minstens een slokje of twee drinken. Eens je er op oefent wordt het een automatisme. En is die ‘bidon’ in no time leeg. Ik durf te wedden dat als de collega’s dit nu lezen, ze me er ook elke keer op attent zullen maken. Drinken!

MC MarieCadie.com waterdrinken

6. Sleur echt overal een flesje mee, in de auto of op je bureau. Zet het ergens in je zicht, zodat je niet vergeet om er van te drinken.

7. Drink een –groot- glas water voor elke maaltijd. Dat zijn er toch al minstens 3 op een dag. En 3 glazen van 33 cl, maken een liter! Als extra voordeel, je maag zit er sneller mee vol én je eet minder. In mijn geval een dikke win-win!

Heb jij het soms ook lastig om voldoende water te drinken? Of heb je nog een fantastische tip? Laat het dan zeker weten in de comments hieronder.

 

Santé,
Katrien

 

8 Comments

 1. Jongens toch!

  mei 1, 2016 at 6:41 pm

  Neen, ik drink veel te weinig. Het helpt inderdaad wel als je zo een fles meesleurt.

 2. gerhildemaakt

  mei 2, 2016 at 1:42 pm

  Op het werk is het echt een gewoonte bij mij, water drinken, maar thuis drink ik vaak te weinig. Goeie tips!

  1. Katrien (Marie Cadie)

   mei 2, 2016 at 7:11 pm

   Thuis vind ik het ook het moeilijkste!! :/

 3. Silvie

  mei 2, 2016 at 2:43 pm

  Ik ga van start met je tips. Ik drink soms dagen helemaal niets en moet er dus echt dringend verandering in brengen. Hopelijk helpen ze. Thanks in ieder geval x

 4. Katrien (Marie Cadie)

  mei 2, 2016 at 7:11 pm

  Succes! Niet goed hè, dat niet drinken. Maar ik ken het. ;)

 5. Hilde

  november 20, 2016 at 9:14 pm

  Interessant :-). Ik heb sowieso weinig moeite om overdag veel water te drinken maar zo’n smaakje mag er altijd bij. Die van Perrier met limoensmaak vind ik superlekker. Mijn truc: na elke maaltijd een groot glas water drinken, dan zit je al aan minimum 1 liter per dag.

Leave a Reply