Food & Drinks

Hot or cold? It’s tea-time!

Honestly, I’m more like a coffee gal. Maar zo af en toe een theetje gaat er ook wel in. Geen gewone groene of zwarte thee … Dat  drinkt niet zo vlotjes weg. But something fancy with a nice flavor  én deze lady is verkocht. Ik zie de serieuze theedrinker nu met zijn of haar ogen rollen, but it works for me!

Fancy thee dus. En het ontdekken van nieuwe smaken. Ik kan er niet aan doen, maar ik ben echt een ‘sucker‘ voor alles wat nieuw is. Als ik dus mijn toertje in de supermarkt doe en mijn oog valt op de woorden “nieuw” op een verpakking, dan ben ik al quasi verkocht. Zo kwam het dat de twee nieuwe theetjes van Dolce Gusto in mijn winkelkar belandden. Zeg nu zelf, zou jij niet zwichten voor ‘Macaron Green Tea‘ of ‘Citrus Honey Black Tea‘? Ik anders wel! Alleen de kleurtjes deden me al overstag gaan. Hot Pink & Fluo Green!

Ik kan jullie natuurlijk alleen de theetjes laten zien en vertellen hoe ze proeven. Voor de echte smaak moet je, helaas, zelf naar de winkel! Of online shoppen vanuit je luie zetel, dat kan ook. Ik kan je wel verklappen dat de zoete snoepjesgeur je al tegemoetkomt waneer het water door het -hoe heet dat ding nu eigenlijk?- padje loopt. Voor een snoepkous als yours truly loopt het water al door de mond, al ben ik nu niet persé zo’n zoetebek als het aankomt op thee en koffie. Maar goed, ik vind deze thee wel écht lekker. Beter dan een echte macaron, want die vind ik altijd maar zo-zo, eerlijk gezegd. Een fantastisch gevoel als het lukt om ze zelf te maken, maar van de smaak ben ik nu nog nooit omver geblazen. Misschien moet ik toch nog eens een tripje inplannen naar La Durée? Andere locaties waar je fantastisch lekkere macarons kan kopen zijn ook altijd welkom!

IMG_5177IMG_5175IMG_5176IMG_5174

Naast de Macaron Green Tea, stond dus ook het pakje Citrus Honey Black Tea in het rek, ik twijfelde harder aan deze thee, gezien de ‘black tea’, maar mijn ‘probeer-eens-iets-nieuw-gen’ overwon! Deze ruikt heel fris naar limoentjes … en proeft, door de honing, ook wel erg zoet, maar toch fris. Naar de gembersmaak moet ik eerlijk gezegd toch wel eventjes zoeken, maar ook dit theetje drinkt lekker weg. Niks van bittere theesmaak, ik ben dus wel verkocht voor deze smaakjes.

IMG_5179IMG_5168IMG_5167

Een partje echte limoen ziet er niet alleen leuker uit, maar vind ik ook heel lekker om er nog extra aan toe te voegen. En misschien moet ik ook maar eens echte theeglazen op mijn verlanglijstje zetten. Het oog wil af en toe ook eens wat.

In diezelfde winkelronde viel mijn oog op de nieuwe koude theetjes van Arizona. Tenminste, ik had ze nog nooit eerder gezien. En hun felle verpakking, tja die springt in mijn oog, zo mijn kar in! ;-)

Mucho Mango & Watermelon, cowboy cocktail … ondanks het koude winterweer geeft het me een instant zomergevoel. En ben ik er zeker van dat ze in het zonnige seizoen nog beter tot hun recht komen. Ik proefde beide versies, en keurde goed.

De Mucho Mango heeft echt een heel erg lekkere mango smaak en ziet er qua kleur uit als een verse mango, maar dan vloeibaar!

De Watermelon, cowboy cocktail is echt pure watermeloen -hè hè- maar dan zonder de pitjes. Ook hier moet je niet zoeken naar de smaak van watermeloen, maar proef je meteen dat het die lekkere zomerse vrucht is.

Er worden geen kleurversterkers gebruikt én er zitten ook géén bewaarmiddelen in, maar wél gemaakt met echte suiker en toegevoegde vitamine C. Hoppa!

IMG_5169IMG_5171

Alleen die verpakking is toch al fantastisch, niet? Arizona heeft trouwens ook een shop waar je niet alleen de lekkere drankjes kan bestellen, maar ook kledij, GSM hoesjes en andere ‘stuff’ met hun leuke prints.

IMG_5170

Niet alleen de flesjes hebben een mooie kleur, maar ook het drankje zelf. Al ziet het er op de foto wat roder uit dan in het echt. De Mucho Mango zat al in mijn buik nog voordat er een foto kon genomen worden. *oeps*

Trouwens, als je denkt dat deze theetjes skinny zijn, dan ben je er aan voor de moeite. Maar lekker, dat zijn ze wel. Heb jij ze al geproefd?

Santé!
Katrien

 

 1. Gerda De Backer

  januari 14, 2016 at 12:23 pm

  Herkenbaar postje :-) Ik laat mij niet vangen door het “nieuw” , maar wel door kleurtjes en “sfeer”op de verpakking. Ik ben mij daar heel erg van bewust en toch trap ik nog vaak in de val. Die marketing boys en girls toch hé ! Gelukkig koop ik mijn Dolce Gusto toestanden bij Okay en daar hebben ze niet zo veel soortjes. En die Arizona flesjes wil ik niet tegenkomen want zou ze kopen enkel voor het flesje ! Vooral het groene.

 2. Katrien

  januari 14, 2016 at 1:13 pm

  Inderdaad … slim gespeeld van de marketing afdeling.
  En hoewel ik dat ook donders goed weet, zwicht ik ook dikwijls. Niet alleen voor lekkere en mooie dingen trouwens, maar ook bij nieuwe kuismousses enzo. hahahah ;-)

  Als je zo van die groene print van het Arizona flesje houdt, mag je zeker niet doorklikken naar de shop, want je kan zelfs rugzakken kopen in die print! ;-)

 3. barbara

  januari 15, 2016 at 9:49 pm

  ik ben ook een echte theemadam, maar ook wel van de gewone en groene thee, alles eigenlijk. Ik ontdekte net beyourtea.be, heel leuk en je kan een proevertje gratis bestellen om eens te proberen, een aanrader! Die flesjes van Arizona zijn geweldig he! Ik kocht ze vroeger wel eens in de Starbucks, maar laatst hadden ze ze niet meer. Ik hield wel de flesjes bij omdat ik ze zo schoon vond en ik ze misschien wel eens als vaasje zou willen gebruiken :-)

Leave a Reply