Food & Drinks

Mijn 5 redenen om wél mee te doen aan Dagen Zonder Vlees.

 

Je hoorde ongetwijfeld al van DAGEN ZONDER VLEES?

In februari hadden we de tournée minérale, waar ik trouwens bewust niet aan mee deed. Niet dat ik het niet zou kunnen. Ik deed al twee keer méér dan een jaar van je tournée minérale. Een zwangerschap én ongeveer een half jaar borstvoeding geven, gaven me een extra duwtje in de rug. Ik deed ook al eens op mijn eentje van je ‘tournée minérale’, drie maanden aan een stuk in combinatie met een dieet. Bang dat ik het niet zou kunnen, dat was het dus niet. Maar het idee dat echt niets mocht … dat alleen al deed me watertanden bij een G&T. Maar goed, dat is voorbij en aan iedereen die er in geslaagd is: ne welgemeende proficiat.

Vanaf 1 maart, nu dus, loopt de #DZV actie. DZV is een frisse bewustwordingscampagne over de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu. 40 dagen lang met zoveel mogelijk mensen, je leest het goed, met zoveel mogelijk mensen MINDER vlees en vis eten. En daarom heb ik je nodig!

Je ‘moet’ geen 40 dagen vegetarisch te eten, het mag. Hoe meer maaltijden je verorbert zonder vis of vlees, hoe beter om onze ecologische voetafdruk kleiner te maken. Het mogen en niet ‘moeten’ maken deze actie al heel wat draaglijker, want je kan nooit falen. Als je in deze 40 dagen één maaltijd bewust geen vlees eet, dan is de opzet al geslaagd. So, why don’t we try it?

“We”, ja, ik ben al ingeschreven, nu jij nog! Wil jij mijn partner zijn in deze 40 dagen? Hoezo je vindt geen vegetarische gerechten? Hierzo: https://dagenzondervlees.be/recepten/ recepten van Jeroen Meus, Jamie Oliver, Ottolenghi, Nigella Lawson, Rens Kroes, Sofie Dumont, … en als je wil , dan deel ik wel eens één van mijn favoriete veggie gerechten. Ha! Klaarmaken op eigen risico! ;-)

Zoals dit quinoa/mozarella/tomaat slaatje, voor als de lente het aandurft achter de wolken en de wind uit te komen.

Schermafbeelding 2017-03-01 om 00.33.43.png

Of toch maar een gerechtje voor wanneer het nog ‘wind & rainy’ blijft buiten: gevulde portobello in de oven. Mmmmmmmm …

schermafbeelding-2017-03-01-om-00-32-32

Dagen zonder vlees volgen op sociale media? Dan kan op facebook, instagram of twitter!

Inschrijven in een groep? Ook dat kan! Vergeet niet om je eerst aan te melden, anders zal het niet lukken om je aan de groep toe te voegen. You can always join me in the bloggers group: https://dagenzondervlees.be/groepen/bloggers/

Oh ja, voor ik het vergeet. Mijn 5 redenen om mee te doen aan Dagen Zonder Vlees.

1/ Het is SUPEREASY! Eén dagje bewust geen vis of vlees eten en de actie is al geslaagd. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik niet mijn best zal doen om zo weinig mogelijk vlees of vis te eten de komende 40 dagen. Wie weet zelfs de 40 komende dagen?

2/ Vegetarisch eten, is gewoon echt lekker. Alleen is het soms een beetje ‘out of my comfort zone’ en stiekem vind ik dat best prettig. Er valt nog veel te ontdekken. En vooral ook mijn ventje overtuigen om vegetarische te eten!

3/ Het zal me in elk geval nog méér doen nadenken over wat ik zal eten. En bewust eten zal ook mijn lijn ten goede komen, hoop ik dan maar. ‘hashtag’ benieuwd ;-)

4/ Om even stil te staan bij onze natuur. Over mijn eigen, ongetwijfeld, veel te grote ecologische voetafdruk en om deze wat kleiner te maken.

5/  Omdat ik niet altijd besef dat ook kleine beetjes helpen. En dit is mijn klein beetje hulp aan een betere wereld. 

Trouwens, een goeie uitdaging, niks mis mee toch?

10897826_628629660597201_923420459260975809_n

Smakelijk,
Katrien

4 Comments

 1. histoiresdecoutureblog

  maart 1, 2017 at 10:31 am

  Hey Katrien ! Voor het geval jijzelf en je lezers nog wat extra inspiratie willen : op mijn instagram account vind je ook heel wat gerechten zonder vlees of vis
  https://www.instagram.com/histoiresdecouture/

  1. Katrien (Marie Cadie)

   maart 1, 2017 at 11:04 am

   Tof! Ik neem zeker eens een kijkje :)

 2. petracupcake

  maart 12, 2017 at 3:46 pm

  Super, leuk dat je eraan meedoen! Succes :)
  Ik eet eigenlijk zo goed als elke dag vegetarisch, aangezien mijn vriend vegetariër is en ik geen vis lust. Heel af en toe eet ik eens kip, maar da’s misschien 1x per week (of soms zelf nog niet).

  1. Katrien (Marie Cadie)

   maart 12, 2017 at 10:08 pm

   Wauw … dat is al super! Ik vind het toch altijd moeilijker dan het lijkt. Vooral op restaurant is de keuze heel erg beperkt!

Leave a Reply