Food & Drinks

Pin it and make it #3 – Pull apart bread & flavoured ice cubes

Net te laat om in de derde week van het jaar te vallen, maar wel een derde “Pin it and Make it”. Voor diegenen die niet weten waarover het gaat, even kort ‘nen expliqué‘: Een ‘social media’ Pinterest genaamd is de schuldige. Je kan het vergelijken met een online prikbord waar je alle toffe dingen die je op het net vindt kan vastpinnen in mapjes. Je kan mapjes maken zoveel je wil en je kan pinnen zoveel je win. Redelijk verslavend zeg ik u! Vooral dat pinnen dan … nu is het een kwestie van er ook iets mee te doen, met die pins. Elke week eentje, dat was dan weer het idee van Liesellove.

Bij deze dus mijn derde “Pin it and Make it”: Pull apart Bread & flavoured ijsblokjes, perfect bij én in een G&T. Whoppaaa.

Schermafbeelding 2016-01-25 om 10.32.13

Mijn icecubes inspiratiepin

De ijsblokjes zijn echt ‘easy pasy’! Een kleine moeite voor wat feest in je glas. Dit is wel iets wat je minstens een dag op voorhand moet klaarmaken, zodat de ijsblokjes stevig zijn. De grote ice trays haalde ik bij ‘Ma Façon‘ in Tienen. De andere ingrediënten zijn van de Colruyt. Vullen maar!

bosvruchten ice tray _ mariecadie.comsilicone tray vullen_mariecadie.comicetray gevuld_mariecadie.comicecubes_mariecadie.com

Santé!GinTonic_mariecadie.com

Bij een drankje hoort een lekker snackje … en dat werd het pull apart bread. Ook heel simpel én snel én lekker.

Schermafbeelding 2016-01-25 om 09.01.47

Mijn Pull Apart Bread inspiratiepin

Dit is een zoete versie. Die kwam ik trouwens ook al tegen op vtmkoken in de vorm van een kerstboom. Maar je kan er indraaien wat je wil en ik maakte er een zoute versie van.

Benodigheden voor mijn zoute versie:

2 rollen bladerdeeg
tomatensaus – recht uit een potje of zelf te maken
mozarella – dat rekt zo lekker!
Salami – ook hier kan je eindeloos variëren, laat u gaan.
ei
melk
peper en zout

bladerdeeg_mariecadie.comingredienten_mariecadie.com

Ik maakte zelf een tomatensausje met tomatenblokjes en kruiden, die ik dan uitsmeerde op de eerste deegbodem.

deeg_saus_mariecadie.commozarella_salami_mariecadie.com

Vullen met je eigengekozene lekkers én het tweede deegvel erover gooien. Beetje toeduwen langs de rand, zodat de saus er niet direct tussenuit perst!

deeg toe_mariecadie.com

Cut and twist.

deeg gedraaid_mariecadie.com

Insmeren met een ei en melk mengsel. Eventueel nog overstrooien met gemalen kaas. Ik werkte het ook nog af met een trosje tomaatjes.

PullApartBread_ovenklaar_mariecadie.com

20 minuutjes de oven in – voorverwarmd vaneigens – op 180° en smullen maar!

PullApartBread_mariecadie.com

En het was lekkerrrrrr! Enige nadeel was, dat het niet van mijn bakvel schoof en ik het dus met bakvel en al moest presenteren. Dat hebben we niet geproefd.

Varianten die nog in mijn hoofd zitten:
– appel & kaneel én daar dan een bolletje vanillesaus mee serveren.
– rode vruchten met nootjes
– de chocolade versie

Wat verkiezen jullie? Zout of zoet? Laat het me weten! Enne als je zelf eentje maakt, deel het gerust met #MarieCadiePullApartBread.

Smakelijk!
Katrien

2 Comments

 1. Dannie

  januari 25, 2016 at 8:58 pm

  En kan je dat makkelijk eten zonder te smossen? :-)
  Hoe zou je de chocolade versie maken?

  1. Katrien

   januari 26, 2016 at 9:01 am

   Ja, dat viel wel mee! :-) Aangezien het recht uit de oven kwam, was het wel een beetje heet aan de vingers, maar het was razendsnel opgesmuld.

   Voor de chocolade versie zou ik er choco tussensmeren en waarschijnlijk ook chocoladekruimels (geeft toch een iets andere smaak) en kleine nootjes. Maar als je op de link klikt achter ‘kerstboom’, dan kan je zien hoe ze het op vtmkoken doen. :-)

Leave a Reply