Food & Drinks

Uitgetest: Hello Fresh – week I

“Testers gezocht” riep de reclame van HelloFresh. En ik dacht, dat wil ik wel eens proberen, die HelloFresh, zo gratis en al. In mijn achterhoofd fluisterde al wel een wantrouwend stemmetje .. gratis?! U-huh. En zo geschiede, ik werd niet geselecteerd als tester, maar ik kreeg wel €20 korting. Een aantal dagen later werd ik gebeld door een vriendelijke, maar vooral ook geduldige dame. Ik twijfelde en twijfelde nog meer. Ging van “ja”, over “mmmmm, toch maar niet.” tot “Ok, ik probeer het een keertje.”. Enfin, twee keertjes, want dat ben je wel verplicht. Ik koos voor de Family box, we spraken een datum af, moest nog wat regelen voor de betaling en op de afgesproken dag, stond de HelloFresh camionette voor de deur, helemaal vanuit Nederland.

IMG_5109

Ik vond het best wel een beetje spannend om de Hello Fresh box te openen. En ik kreeg meteen een warme welkom. Jammer dat de box wat later dan voorzien werd geleverd, anders was ik er direct aan begonnen. Alles werd netjes uitgepakt, de voorraad- of de koelkast in. Klaar om ik mijn kookpotten te verdwijnen. De recepten van onze eerste week waren:

 

ZOETE KIP MET VERSCHILLENDE WORTELS

Er werd 200g kip geleverd in de HelloFresh box. Beetje weinig, vond ik, voor 2 volwassen personen, dus ik kocht nog eens 200g kip extra voor ik aan het recept begon.

Het recept was duidelijk omschreven, maar je moet wel bij de les blijven. Zo liet ik mijn groenten iets te lang koken of stomen. De groenten moesten 10 minuten koken, maar eerst de aardappel en pastinaak en 5 minuten erna pas de wortel, daarna moet het nog eventjes verder doorstomen. Daar ben ik toch ergens vergeten op mijn klok te kijken waardoor de groentjes een beetje aan de zachte kant waren, desalniettemin wel lekker.

Dat de groenten en aardappelen samen werden klaargemaakt werd hier wel gesmaakt. En het ventje dat anders niet zo’n fervente groenten eter is, at alles netjes op. En we vonden het allebei lekker.

IMG_5115

Het ziet er trouwens ook niet uit op dat grote bord. Borden dresseren, ik kan er nog wat van leren.  En ik moet mijn skills van food fotografie DRINGEND bijschaven, dat ook! Oefening baart kunst zekerst? Enfin, hop naar gerechtje twee.

GROENE SOEP MET HARTIG TAARTJE

Een snel klaar gerechtje vandaag, op 30 minuutjes klaar volgens het recept én dat zag ik wel zitten. De courgette soep én het pasteitje ook.

Courgette in stukjes, aardappel er ergens onderweg bij, kruiden, water toevoegen, laten koken … Mixen en de soep is klaar! Ondertussen stond het pasteitje een 20-tal minuutjes in de oven. De soep was lekker en vulde goed. Het pasteitje, gevuld met spinazie en ricotta, aten zowel ik als het ventje op, maar het was niet echt een favoriet.

IMG_5133

IMG_5135De recepten zijn niet echt moeilijk, verre van eigenlijk, maar toch moet ik ze vaak herlezen en krijg ik pas na een tweede of derde keer lezen een aha-erlebnis. Of zou dat aan mijn vermoeide kop liggen?! Of mijn perfectionisme? Ja, ik hoor er hier sommigen al keihard lachen, but it is true. Ik ben zo perfectionistisch dat er overal chaos is! Makes sense, not. Anyway, HelloFresh, gerechtje 3!

JACK’S WITTE TONIJN MET FARFALLE IN CHERRYTOMATENSAUS

Dit was het gerechtje waar ik het meest naar uitkeek. Pasta, tonijn én tomaten, wat kan er eigenlijk misgaan?  Het ventje dacht daar duidelijk anders over, maar overwon zijn tonijnvrees en at alles op. Hij moest toegeven dat de tonijn veel minder fel door proefde … en ook zijn bord was leeg! Met tonijn en al! Bij dit gerechtje speelde ik ook wat vals en voegde iets meer pasta toe dan de voorziene 180g. Maar we hadden genoeg en zelfs nog een beetje over!

imageIMG_5154

Een eerste best wel geslaagde week. We kijken dus uit naar onze tweede week HelloFresh.

Wat ik ook nog even heb uitgetest is de kostprijs. Natuurlijk was deze eerste week een goedkope week, aangezien we € 20 korting hadden, maar wat zou dit nu in de winkel kosten? HelloFresh doet ook een prijsvergelijking op hun site en beweert zelfs goedkoper te zijn dan de supermarkt. Hallo Collect & Go, wat denkt u er van? Ik gaf de benodigdheden in … en kwam aan een bedrag van … T.R.O.M.G.E.R.O.F.F.E.L. € 24,75. Dit is dan zonder de service kosten van €5,5, dan kom ik op een totaal van € 30,25. Het wordt dan wel niet aan je voordeur geleverd natuurlijk. Maar toch wel goedkoper als je het zelf gaat halen. Maar dan heb je nog steeds geen antwoord op de vraag: “Wat eten we vandaag?” En dat vult HelloFresh dan wel weer prefect in.

Heb jij al eens HelloFresh besteld? Of een andere dienst? Ik hoor het graag!

Smakelijk eten!
Katrien

 1. WebredMiet

  januari 21, 2016 at 11:44 am

  Ik maak al geruime tijd gebruik van Smartmat. Ik denk dat ik zelfs bij hun eerste klanten buiten de provincie Antwerpen hoor. Ik heb een abonnement Quick&Easy om de twee weken. Betekent dat ik eens in de twee weken (maandagavond, ik krijg voordien een mail waarin staat rond welk uur de levering komt) een doos vol ingrediënten krijg voor vier menu’s (4 personen). Quick&Easy is de gezinsformule, met iets minder speciallekes en iets sneller klaar te maken (tussen 25 en 45 minuten). Recepten zijn duidelijk, het restulatat meestal ok tot heel lekker. Hello Fresh zelf heb ik nog niet uitgeprobeerd, maar wat ik op de website zie lijkt heel sterk op wat Smartmat biedt. Voordelen van Smartmat: Belgisch, met veel aandacht voor biologisch, ecologisch en gezond. Ze hebben intussen ook ontbijt- en soeppakketten, maar daar heb ik momenteel geen behoefte aan.

  1. Katrien

   januari 21, 2016 at 12:37 pm

   Thanks Miet!
   Deze week heb ik ook nog een pakketje HelloFresh ontvangen … en volgende week komt er ook nog eentje aan. Maar dan is het misschien wel eens tijd om een andere uit te proberen?! :-)

   De gezondheidsfactor is ook wel aanwezig bij HelloFresh.
   En ik vind het ook wel leuk om combi’s klaar te maken, waar ik zelf in eerste instantie niet aan zou denken. De formule om het om de 2 weken te doen, is ook wel tof. Ik zal nog zien hoe ik het kan combineren als ik weer aan het werk ben. :)

 2. Miss Baksel Marleen

  januari 21, 2016 at 3:38 pm

  Je kunt de recepten downloaden van hun site en alles zelf gaan kopen, zo heb je de beide, goedkoop en een antwoord op uw vraag ‘wat eten we vandaag’ ;-)

 3. Wat eten we vandaag? De meest hatelijke vraag van de dag. | Marie Cadie

  juni 20, 2017 at 6:19 pm

  […] me moest stellen was welk gerechtje ik zou maken. Lekker gemakkelijk vond ik dat. Lees er meer over hierzo en hier. Na een tijdje besliste ik om het abonnement stop te zetten, omdat het even niet meer […]

Leave a Reply