Food & Drinks Uncategorized

Getaway-in-eigen-land-aanrader: Terhills Cablepark

Dit weekend, met het beloofde mooie weer en zalig zonnetje dat voorspeld is had er misschien een iets beter moment voor geweest, maar het was vorige zondagnamiddag die we samen met vrienden in Terhills Cablepark doorbrachten. Terhills wat?! Ja, een cablepark, waar ze je aan kabels over het water heen sleuren als je dat wenst. Als je een coole dude of dudette bent, dan doe je dat op een wakeboard. Ben je zoals ik ‘a stiff Mum’ dan neem je je eigen old school waterski’s mee! Is dat dan ook weer niet hip & trendy? Zo old school zijnde en al?!

But rewind … laat me even terug aan het begin beginnen. Het zonnetje scheen toen we in de auto stapten en het scheen nog steeds toen we een klein uurtje later op de bestemming kwam. IDEAAL. Waterski’s en wetsuit in de koffer, want het was tenminste al 14 graden. Holy shit, dat is f*%cking cold om het water in te springen. Zou ik het doen of niet?

MarieCadie.com Terhills-05

In elk geval genoten we al van een lekker drankje én het gezelschap. Nog een beetje frisjes, maar het was al zalig genieten in het zonneke! Waar was dat toch gebleven die hele tijd?

MarieCadie.com Terhills-02

Sunglasses & beach chairs

 

 

MarieCadie.com Terhills-03

My girls! <3

MarieCadie.com Terhills-06

A Gin Cocktail is the new Gin Tonic!

En de kriebeltjes bleven komen als ik naar dat water keek én al die watersports gear.

Ik besloot er toch maar voor te gaan, maar dan wél met een wetsuit met lange mouwen en lange pijpen, want het water was wel héél erg koud! Ik wrong me in dat wetsuit, helm op mijn hoofd, vest aan … en huppakee. Ok, ik moet met het schaamrood op mijn wangen toegeven dat dat toch niet zo vlotjes ging, dat skiën aandoen. Ja, aandoen zeg ik u … echt … wat een stijf geklungel was me dat. Ik focuste me vooral op het feit dat ik na 6 jaar eindelijk nog eens zou waterskiën, want had ik mezelf bezig gezien, ik was keihard gaan lopen. Maar goed … ik zette door en …

 

IMG_6660

En toen ging het al mis, aan hun uitdrukkingen te zien.

… belande met mijn neus recht in het water. Gedoopt! De tweede poging verliep al even rampzalig. Knal, weer met mijn neus het water in. De adrenaline bezorgde me een beetje de bibber … en OK, de angst om af te gaan ook een beetje. Het deed me denken aan zo’n dikke 25 jaar gelden dat mijn papa héél geduldig wel honderden keren moet geprobeerd hebben om me voor de eerste keer uit het water te krijgen. Ik geloof niet dat die jonge snaak aan het controle paneel zoveel geduld met me zou hebben vandaag. Oh hartjes én nostalgia for the good old days. 

MarieCadie.com Terhills-38

Derde keer, goeie keer dan maar … en we, enfin ik, zijn weg! Woehoe … ik ga … ik ga … ik ga … tot aan de bocht. En pataaaat, weer het water in. En wat er toen volgde … een zwembeurt van ne minuut of 20 om terug aan de kant te geraken. Wat was ik blij dat ik toch koos voor het wetsuit met lange mouwen en pijpen. Hijg, puf, puf, … en ik besef dat het echt héél dringend tijd is om weer een beetje conditie op te bouwen. Madre Madonna! Maar blij, dat wél! Daar had ik die zwembeurt best voor over.

MarieCadie.com Terhills-22

Dit is het bewijsmateriaal waar je het mee moet doen! ;-)

Gelukkig lag er ergens halverwege een platform … dat ging wat sneller. Ik twijfelde om nog eens een kans te wagen. Maar het werd al wat laat én er moest nog gegeten worden. Een ander keertje dan maar, want we gaan zeker nog eens terug!

Je kan er niet alleen zalig relaxen in het zand, genieten van een zalige cocktail, maar ook echt lekker eten! Ik koos voor de suggestie: pasta met scampi’s én spekjes. Mr J. smikkelde van een Terhills Burger en frietjes.

IMG_6658.JPG

We hadden de dag niet beter kunnen kiezen. Fantastisch lenteweer, friends, cocktails én lekker eten. Perfectissimo, if you ask me.

Ook zin gekregen om je op het water te wagen? Of te gaan chillaxen op Terhills?
Ik kan maar één ding zeggen: Doen! Klik op onderstaande foto voor meer info.

MarieCadie.com Terhills-recommended.jpg

Enjoy!
Katrien

Nationaal Parklaan 5
3650 Dilsen-Stokkem
info@terhillscablepark.be

 

 

Leave a Reply