Uncategorized

Marie Cadie, aangenaam! Maar van waar komt nu toch die naam?

Marie wie? Cadie wat? Wat zeg je? Een blog? En moet je dat eten geven? Ok, die laatste vraag werd me niet gesteld. Mzzr de laatste tijd kreeg ik toch regelmatig de vraag, wat die je daar nu precies mee, met die site? Of van waar komt die naam? En misschien zijn hier nog wel lezers die zich dat afvragen. Daarom, eventjes voor alle duidelijkheid hierbij het
Wie?
Wat?
Waarom? Van MarieCadie.com.

Wie?

En van waar die naam nu komt? Marie Cadie is een combinatie van de naam van onze oudste dochter, Estée Marie, én de officiële naam van mijn mama, Leocadie. De twee samengesmolten geeft dan Marie Cadie. En het spreekt gewoon leuk uit, vind ik.

Wat?

Wikipedia zegt het volgende:
Een weblog of kort blog is een persoonlijk dagboek op een website dat regelmatig, wordt bijgehouden. Meestal gaat het om teksten die in omgekeerd chronologische volgordeverschijnen. De auteur, ook blogger genoemd, biedt in feite een logboek van informatie die hij wil meedelen aan zijn publiek, de bezoekers van zijn weblog.

Het is mijn plekje. Mijn plekje op het world wide web waar ik mijn maaksels allerhande kan plaatsen en delen met jullie. Als jullie daar zin in hebben tenminste om het te lezen. If not, scroll gerust verder. Even goeie vrienden. Het is een beetje een mamablog, naaiblog, kookblog, DIY blog, maar vooral … Totally me!

Ik kreeg regelmatig de vraag of ik mijn maaksels ergens op een site had staan. Nee dus. Maar dat heb ik bij deze rechtgezet en MarieCadie.com in het leven geroepen.

Ik kan er mijn creatief ‘ei’ in kwijt.
Het is iets wat ik nodig heb, een uitlaatklep naast mijn drukke job én het huishouden. Ik geniet absoluut van met mijn meisjes en hun papa leuke dingen te doen, maar het kriebelt zo vaak om dingen te maken. Een beetje me-time ergens tussen squeezen.

Of ik dat blijf klaarspelen nu ik terug fulltime begin te werken? Het zal ongetwijfeld een beetje plannen worden. Maar ondertussen is mijn blog ook een leuk plekje geworden om te vertoeven. Ontspanning. En eerlijk is eerlijk: een poetshulp én een lieve mama die de strijk doet, dat helpt ook al een hele hoop.

Waarom?
Omdat ik het leuk vind. Daarom!

Dus, wees welkom op mijn online plekje. Laat gerust weten wat je ervan vindt. Wat je leuk vindt om te lezen of wat net niet.


Liefs,
Katrien

 1. anneleen

  maart 15, 2016 at 9:06 am

  Oh, ik vroeg het me inderdaad al af van waar de Cadie kwam. De Marie had ik wel uitgedokterd. ;-) Speciale naam heeft je mama, ik had het nog nooit gehoord.

  1. Katrien (Marie Cadie)

   maart 15, 2016 at 9:15 am

   ;) dat is het minste wat je daarvan kan zeggen. Maar iedereen kent haar als Léa, wat het mysterie nog groter maakte! ;))

 2. Jongens toch!

  maart 15, 2016 at 4:55 pm

  Een mooie samengestelde naam, ik blog om dezelfde redenen.

  1. Katrien (Marie Cadie)

   maart 15, 2016 at 10:01 pm

   Dank je wel! :-) Ik kan niet anders dan er van houden, van die naam. Ja, leuk hè!

 3. barbara

  maart 22, 2016 at 11:42 pm

  ik had nog niet gereageerd (sta enorm hard achter op alle blogs die ik volg, wegens eerst ziek en dan keiveel dingen in te halen!) maar had het wel gelezen en vond het heel leuk! ik vroeg me zelf ook al wel eens af waar de naam van kwam, vond ‘m wel altijd al heel leuk klinken! goed gekozen!! en ik moet zeggen dat ik echt voel en lees wie jij bent doorheen je blog, en dat is echt leuk! je maakt er echt helemaal je eigen plekje van, en hebt nu al een unieke stijl! Echt heel tof!!! ik blijf je volgen hoor!!!

  1. Katrien (Marie Cadie)

   maart 22, 2016 at 11:55 pm

   Maar zeg … Zoveel complimentjes in 1 reply! You make me blush … Dank je wel!!

   1. barbara

    maart 23, 2016 at 12:15 am

    heel graag gedaan en heel erg gemeend!!

Leave a Reply