Food & Drinks Uncategorized

Rainy Sundays? Wij bakten gevulde biscuit!

Rainy sundays … daar laten wij ons ten huize Marie Cadie niet door kisten. Zeker niet als we de dag ervoor konden genieten van een zonovergoten BBQ met vrienden. Op deze regenachtige zondag cocoonden we hier nog even in onze pyjama’s en werden real slow wakker. Estée Marie staat dan vaak al te springen om cake, cupcakes of ander zoets de oven in te gooien. Het maakt niet zozeer uit wat het precies is, als ze maar mag helpen.

Zoals ik al eerder schreef, ik wou dat ik een bakprinses was, maar helaas is dat niet echt het geval. Ik doe mijn best … en al doende leert men, toch? Gelukkig heeft Dr. Oetker wel wat kant en klare mixen in zijn bakgamma, die al dat bakken wat vergemakkelijken.

Insert de ‘biscuitmix voor taarten’. Je moet enkel nog 4 eieren én wat melk toevoegen. De keukenrobot in … beslagje klaar!

MarieCadie.com bakewithDrOetker-00

Mijn hulpje deed het voortreffelijk en met overgave. De eitjes openkloppen en dan bij het beslag gieten. Zijn die kleine handjes niet al om op te eten? Ik wilde de cake graag opvullen met rode vruchten, maar dat was buiten de wensen van mijn oudste dochter gerekend!

Oh en de cake moest koste wat het kost roze worden met pudding in het midden. “Zoals bij de bakker, mama!”

En daar had Dr.Oetker ook een pasklaar antwoord op. Of tenminste een kant en klaar mix. Terwijl de cake in een voorverwarmde oven van 150° C gaat, hebben wij tijd om melk bij de banketbakkersroom mix te gieten. Mijn KitchenAid doet het werk én de banketbakkersoom kan even de koelkast in. We zijn soms een beetje lui op een regenachtige zondagnamiddag. ;-)

Na 35 minuten is de cake klaar. “Mag ik er al van proeven, mama?” Gelukkig was ik tegelijkertijd bezig om bolognaise saus te maken. Met verse groentjes en al, dus kon ik dochterlief bezig houden met het snijden van champignons en groenten, net zo lang nodig was om de cake te laten afkoelen. Maar van zodra de cake was afgekoeld en doorgesneden, was ze niet meer te houden.

Voorzichtig sneed ik de cake door met een speciaal cake doorsnij ding (no clue hoe dat ding heet?) en wonder boven wonder is het gelukt! De ene kant werd voorzien van een laagje confituur, op de andere kant smeerden we de banketbakkersroom. Geen rode vruchten dus, die dienden om te versieren. En versieren dat deden we met glazuur -pakje 10 minuutjes in warm water leggen, opensnijden, klaar- en dan eindelijk, de rode vruchten. Ha!

De rode vruchten werden gebruikt om er een gezichtje van te maken, om er niet veel later het mes in te zetten.

Met pas gelakte roze nageltjes werd er nog een stukje van de gevulde biscuit verorberd, samen met de vraag wanneer we nog eens gaan bakken. Die bakprinses, die word ik nog wel eens een dagje dankzij mijn oudste.

Bak jij wel eens met of zonder je kids? En wat maak jij zoal?

Smakelijk,
Katrien

Met dank aan Dr. Oetker voor de bakbenodigdheden.
eitjes zijn van onze eigen kippen
keukenrobot: KitchenAid
cake snijding van Ikea

 

 

6 Comments

 1. barbara

  mei 23, 2016 at 5:48 am

  hihi, zo schattig! ziet er leuk uit! ik bak niet zoveel, maar Sia helpt wel heel graag en ik denk dat Rosanne dat intussen ook heel leuk zou vinden :-) (aan het feit dat ik dat niet weet, zie je dus hoe lang dat al geleden is…) ik hoop er wel ooit eens wat meer tijd voor te vinden want ik vind het wel heel leuk om te doen :-) Mijn favoriet is kaastaart trouwens!

  1. Katrien (Marie Cadie)

   juni 4, 2016 at 11:13 pm

   Dringend eens aan beginnnen dan, aan dat bakken eens je geïnstalleerd bent! :-) en die kaastaart is precies een favoriet van velen. Moet ik dringend eens maken. :-)

 2. Sarah - Tasting Lifestyle

  juni 2, 2016 at 1:22 pm

  Ziet er heerlijk uit! Leuk je te ontmoeten gisteren!

 3. Katrien (Marie Cadie)

  juni 5, 2016 at 12:29 pm

  Er werd met smaak van gegeten! ;-) Insgelijks … benieuwd wat er ons te wachten staat! :D

 4. To cake or not to cake? Welke vind jij de lekkerste? Ik daag je uit! | Marie Cadie

  juli 13, 2016 at 11:59 pm

  […] cake dag. Dat het inderdaad lang geleden was dat er nog eens iets zoets uit de oven kwam, van toen dus. Al kreeg ik een tijdje geleden een hele tafel inspiratie voorgeschoteld op de High tea van Dr. […]

Leave a Reply